Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slováka, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu a z brutálneho útoku na dôchodcu, zadržali v Španielsku
Zdielať na

Slováka, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu a z brutálneho útoku na dôchodcu, zadržali v Španielsku

SLOVENSKO/ŠPANIELSKO / V jednej z prievidzských firiem zlodej brutálne zbil a následne podpálil muža, ktorý ho vyrušil. Obvinili ho z vraždy v štádiu pokusu a stíhaný bol na slobode. Stalo sa to pred štyrmi rokmi a teraz ho zadržali v Španielsku. Obeti sa konečne uľavilo.

"Ja to mám stále pred očami, bil ma tyčou," povedal Milan Červeň, zranený muž. Pán Červeň v osudný deň vyrušil zlodeja, ktorý práve kradol vo firme, v ktorej pracoval. Ten ho brutálne dobil železnou tyčou. Keď sa nevládal brániť, všetko vrátane pána Červeňa, polial benzínom a podpálil. "To aj povedal, že zhoríš," doplnil Červeň.

Z horiacej budovy sa nakoniec dostal. Muža, ktorý ho napadol, zadržali policajti. "Ľuboš bol napokon obvinený z vraždy v štádiu pokusu," uviedol Michal Slivka, Prezídium Policajného zboru. Stíhaný bol na slobode. Prišiel iba na jedno pojednávanie. V závere minulého roka zmizol. "Cieľoví pátrači z policajného prezídia, prezývaní verejnosťou ako lovci lebiek, zistili, kde sa hľadaný Ľuboš nachádza a kontaktovali španielskych kolegov," ozrejmil Slivka.

Hľadaného Ľuboša zatkli 19. februára krátko po pol noci, asi 65 kilometrov od Barcelony. "Ľuboša zatkli na základe policajnej kontroly a následného zistenia skutočnosti, že na jeho osobu bol dňa 21. januára vydaný Európsky zatýkací rozkaz," doplnil Slivka. "Otec je rozrušený, povedal, aby som mu dal chvíľku. Hádam dostane, čo si zaslúži," skonštatoval syn zraneného muža. Zadržaný muž by mal byť v najbližších dňoch vydaný na Slovensko. V prípade dokázania viny mu hrozí 25 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy