Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá vodička čelne nabúrala do posýpača, museli ju vystrihávať z auta
Zdielať na

Mladá vodička čelne nabúrala do posýpača, museli ju vystrihávať z auta

NITRA / Mladá, 21-ročná vodička, s autom vrazila do cestárskeho auta, ktoré práve posýpalo cesty. Nehoda sa stala v utorok podvečer v nitrianskej časti Kynek. Vodička zrejme podcenila zasneženú cestu. Do posýpača vrazila čelne.

Nehoda sa stala na rovnej ceste v čase, keď v Nitre snežilo. Vodička zrejme neodhadla situáciu. S autom dostala šmyk a vyrútila sa na posýpač. "Vodička išla pomaly, zrazu ju šmyklo pod posýpacie auto do protismeru," opisuje svedok Lukáš. 

Mladá vodička do cestárskeho auta vrazila čelne, zostala v ňom zakliesnená. Svedkovia zavolali pomoc, z auta vodičku dostať nevedeli. Pomáhali jej hasiči a z vozidla ju museli vystrihávať. "Pomocou hydraulického zariadenia sme ju vyslobodili," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Nitra Milan Uhrin. Potom, ako ženu dostali hasiči z vozidla, okamžite jej začali pomáhať záchranári. Ošetrili ju v sanitke a previezli do nemocnice. "Komunikovala bola pri vedomí, mala dochrámanú nohu, sťažovala sa na bolesti chrbta a nôh," dodal Uhrin. 

Cestárske auto po náraze skončilo v priekope. Mimo kamery vodič štábu TV JOJ povedal, že už išiel naspäť na stredisko potom, ako posypal cesty. Pri nehode sa nezranil. "Alkohol u vodičov zistený nebol. Škoda na autách je asi 30 tisíc," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Viktória Borloková. Podľa predbežných zistení a vodička zranila ťažšie. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy