Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V dedine našli psa v zúboženom stave, majiteľ mu nechal zrásť reťaz s telom
Zdielať na

V dedine našli psa v zúboženom stave, majiteľ mu nechal zrásť reťaz s telom

NITRA NAD IPĽOM / Vedúca lučeneckého útulku zostala zhrozená. Policajti ju privolali k vyhladovanému psíkovi s hnisavou ranou. Majiteľ psíka je vo väzení a jeho družka starostlivosť o zviera nezvládla. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

V zúboženom stave našiel miestny obyvateľ túlať sa psíka po dedine. "Ja za 20 rokov svojej praxe som takýto prípad ešte nevidela," poznamenala vedúca útulku v Lučenci Katarína Ferenczová. Okrem toho, že bol vychudnutý a podchladený, mal neprirodzene veľkú hlavu a hnisavú ranu okolo celého krku."Má na krku zarezané hlboko, možno 2 cm do krku, úplne reťaz mu nedovolila prehĺtať, na základe čoho sa mu tu zväčšili uzliny," priblížila Ferenczová. 

Benyho síce našli v dedine, no predtým býval v jedno z dvorov. V súvislosti s týmto prípadom policajti vypočuli 26-ročnú obyvateľku domu. Počas rozhovoru s nami sa rozplakala a tvrdila, že zvieraťu ublížiť nechcela. Mladá mamička nám povedala, že nezvládala starostlivosť aj o zviera aj o 4 malé deti. Majiteľom psa je jej partner, ktorý je ale od leta minulého roku vo väzení. "Kálam drevo, všetko ja sama robím. Ja som mu zobrala jesť a išla som dnuka. A nepozrela som sa, lebo nemala som čas," povedala majiteľka psa. 

Podľa všetkého tak jej starostlivosť o zviera spočívala v tom, že mu dávala iba jesť. Kríženca vraj chcela aj niekomu darovať, no nikto ho nechcel. Podľa majiteľky musel byť priviazaný na reťazi. "Musel byť, lebo napádal ľudí, veľmi napádal ľudí, deti," vysvetlila majiteľka. 

To, že s Benym niečo nie je v poriadku, si vraj uvedomila až posledné dni, keď mu rana začala zapáchať. "Som ho videla tak posledný týždeň, tak som ho ľutovala. Ale peniaze nemala som na doktorov. Nechcela som mu ublížiť," uviedla. Vtedy urobila radikálny krok. "Odviazala som ho, aby išiel zomrieť," dodala majiteľka. 

Psík sa momentálne zotavuje u veterinára. Podľa slov odborníka je ale stav zvieraťa zlý. Veľký edém na hlave mu spôsobilo lano. "Uviazané už vo veku šteňaťa. Momentálne sa zviera stabilizuje, podali sa príslušné lieky, antibiotiká, antifovistiká," priblížil veterinár Tomáš Herényi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy