Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Silná explózia v bytovke na východe Slovenska: Sú známe okolnosti, prečo došlo k výbuchu
Zdielať na

Silná explózia v bytovke na východe Slovenska: Sú známe okolnosti, prečo došlo k výbuchu

OĽKA / Silná explózia, dvaja zranení a celá bytovka na nohách. Po výbuchu v byte na prvom poschodí vyslali do obce Oľka dve posádky záchranárov. Lekári previezli do nemocnice popáleného muža a priotrávenú ženu. Po mesiaci a pol poznáme presné okolnosti, za akých k explózii došlo. Muža, ktorý nalial benzín do piecky, obvinili a obec už má s jeho bytom plány.

K explózii došlo v kuchyni, v byte na prvom poschodí. "Manžel išiel hasiť, s vedrami s vodou hasili," povedala suseda. "Na miesto požiaru sme vyslali záchranárov. Ošetrili dve osoby muža a ženu. Obaja mali problémy s dýchaním po priotrávení splodinami horenia. Muž mal navyše popáleniny druhého stupňa na nohe," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Pre silné zadymenie v celej bytovke bolo v ohrození aj ďalších 12 obyvateľov. Podľa polície bolo toto konanie muža neuvážené. Pri rozkladaní ohňa v piecke na tuhé palivo, polial drevené polená benzínom a zapálil. "Došlo k silnej explózii, vznieteniu benzínu a aj samotného kanistra s benzínom, ktorý bol položený vedľa piecky," ozrejmila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Tak stalo sa, stalo sa také nešťastie, matka sa sťažovala, že jej je zima, nechcelo im horieť, tak polial benzínom," povedal starosta Oľky Vladimír Ščerba.

Polícia 61-ročného muža obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia. Byt je aj po mesiaci a pol od incidentu stále prázdny. Muž spolu s mamou bývajú od prepustenia z nemocnice u príbuzných. Byt však musia dať do pôvodného stavu. Obec ho plánuje prenajať novým nájomníkom. "Musia to vymaľovať, dať do poriadku, aby to bolo obývateľné a prídu tam noví, tak určite, že hej," dodal Ščerba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy