Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mário čelí obžalobe zo sexuálneho násilia maloletých dievčat. Hrozí mu 20 rokov za mrežami
Zdielať na

Mário čelí obžalobe zo sexuálneho násilia maloletých dievčat. Hrozí mu 20 rokov za mrežami

ŽILINA / Na Okresnom súde v Žiline pokračoval proces s Máriom z Dolného Kubína, ktorý čelí obžalobe zo sexuálneho násilia. Tento vysokoškolsky vzdelaný muž sa mal trestných činov dopustiť na maloletých dievčatách. Sú medzi nimi aj dcéry zosnulej sestry jeho manželky.

Inžinier z Oravy je obžalovaný z toho, že nútil k rôznym sexuálnym praktikám mladé dievčatá. Na svoje zvrhlé chute mal pritom využívať čas, keď bola jeho žena v práci alebo dokonca v kostole. "Viackrát pri uspávaní v detskej izbe na posteli ich chytal pod oblečením v oblasti pŕs," vyjadrila sa prokurátorka. Podľa obvinenia sa ale Mário neštítil toho, aby od detí žiadal aj iné praktiky.

Vzhľadom na nechutnosti, ktorých sa mal dopustiť, však nie je možné medializovať konkrétne podrobnosti tohto citlivého prípadu. "Taký čin spáchal závažnejším spôsobom konania, využitím tiesne, neskúsenosti, odkázanosti a podriadenosti na chránenej osobe: dieťa – blízka osoba a spôsobil im ťažkú ujmu na zdraví," povedala prokurátorka. Tento muž na predchádzajúcom pojednávaní nepoprel, že medzi ním a dievčatami k niečomu došlo. No podľa jeho uvažovania by jeho obžaloba mala znieť inak, pretože on ich k ničomu nenútil. "Podľa mňa tu ide skôr o sexuálne zneužívanie a nie sexuálne násilie, z ktorého som obžalovaný," myslí si obžalovaný muž.

Úplne iný názor na to majú dve matky, ktorých dcéry sa mali stať obeťami sexuálneho násilia. Pred kamerou hovoriť nechceli, mimo nej nám povedali, že tieto dievčatá sú na tom psychicky veľmi zle. "Okresný súd Žilina na hlavnom pojednávaní vypočul viacerých svedkov, ktorých navrhli obhajoba a prokurátor. Keďže je potrebné vypočuť ešte ďalších svedkov a expertov, hlavné pojednávanie bolo odročené," uviedla hovorkyňa KS Žilina Anna Dudová Záborská. Obžalovanému Máriovi hrozí, že za mrežami môže pobudnúť až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy