Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrozivý požiar bytovky v Dolnom Kubíne: Plamene šľahali až dva metre nad strechou
Zdielať na

Hrozivý požiar bytovky v Dolnom Kubíne: Plamene šľahali až dva metre nad strechou

DOLNÝ KUBÍN / Veľký požiar zachvátil byt na najvyššom poschodí v bytovke v Dolnom Kubíne v sobotu o pol siedmej ráno. Plamene šľahali až dva metre nad strechou. Desiatky ľudí preto museli z bytov vybehnúť von do zimy. Hasičom navyše zásah komplikovali zle zaparkované automobily.

Obyvatelia bytovky majú za sebou ťažké ráno. "To bolo dačo strašné, taký buchot po dverách, ľudia búchali, horí, horí," povedala obyvateľka bytovky. Majiteľka bytu len tak-tak stihla ujsť z rozhoreného bytu. Podľa informácií TV JOJ okamžite bežala k susedke, zalarmovali hasičov a takisto aj susedov, aby rýchlo utiekli preč z paneláku. "Ja som rýchlo s holými rukami, nohami, šla, nohavice som si na schodišti obliekala. Taký plameň veľký vyšľahával," opísala situáciu obyvateľka bytovky.

"Následkom bola zranená jedna osoba domu, majiteľka bytu, infikovaná splodinami z horenia," vyjadril sa Jaroslav Kapusniak, krajský riaditeľ HaZZ Žilina. "Pani zobrala sanitka, museli evakuovať celý vchod, musí to posúdiť statik. Plyn je, našťastie, vypnutý, elektrika odstavená," povedal sused.

Profesionálni hasiči zasahovali až zo štyroch okresov. K dispozícii bol aj evakuačný autobus. "Prebiehajú teraz likvidačné práce a dohášanie skrytých ohnísk. Zasahovalo dokopy 15 hasičov, sedem kusov techniky vrátane výškovej," vyjadril sa Kapusniak. Uzimení obyvatelia bytovky našli útočisko v kultúrnom dome. "Sme vybavili mestské kultúrne stredisko, dali im raňajky, kde v teple a suchu čakajú na dokončenie zásahu," uviedol primátor Dolného Kubína Ján Prílepok. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Kapusniak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy