Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chodkyňu odhodilo po zrážke viac ako 30 metrov. Na vine je pravdepodobne rýchla jazda a nepozornosť
Zdielať na

Chodkyňu odhodilo po zrážke viac ako 30 metrov. Na vine je pravdepodobne rýchla jazda a nepozornosť

KOŠICE / Tragická nehoda sa stala v Košickom okrese v obci Čečejovce. Ženu na prechode pre chodcov zrazilo auto Volkswagen Golf. Telo ženy odhodilo približne tridsať metrov od priechodu pre chodcov.

K zrážke chodca došlo pred siedmou hodinou večer blízko priechodu pre chodcov v obci Čečejovce. Telo ženy odhodilo približne 30 metrov ďalej. Vodič Wolkswagenu, ktorý išiel po hlavnej ceste, si pravdepodobne 56-ročnú ženu nevšimol. Nemala žiadne reflexné prvky. Po náraze auto vrazilo do blízkeho mostíka a vrátilo späť na cestu.

"Vodič osobného motorového vozidla má zranenia hlavy, bol ošetrovaný vo vozidle RZP," informoval veliteľ zásahu Richard Vojakovič. "Posádka RZP ošetrovala vodiča motorového vozidla so zraneniami tváre. Po ošetrení sme ho previezli do nemocnice v Šaci," uviedol hovorca košickej záchranky Viktor Wurm. Žiaľ, chodkyňa na mieste zomrela. Utrpela devastačné poranenia, ktoré ju spočiatku znemožňovali stotožniť. " To je taká cesta, že to je hlavná cesta a tak no. Ešte aj také počasie je," povedala obyvateľka obce. Pod nehodu sa podľa policajtov pravdepodobne podpísala rýchla jazda a nevenovanie sa plne šoférovaniu. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo. Na vozidle a poškodenom zábradlí vznikla škoda predbežne vyčíslená na 3 000€," opísala škody hovorkyňa krajského riaditeľstva Jana Mésarová. 

noviny.sk

​Policajti ostali na mieste až do neskorých nočných hodín a miesto dôkladne zaistili. Keďže žene silný náraz amputoval dolné končatiny na pomoc pri hľadaní pozostatkov si privolali aj policajného psa. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti," povedala hovorkyňa Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy