Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Starosta čelí mafiánskym útokom ako z 90. rokov, po sérii vyhrážok sa rozhodol odstúpiť
Zdielať na

Starosta čelí mafiánskym útokom ako z 90. rokov, po sérii vyhrážok sa rozhodol odstúpiť

MARIANKA / V minulosti mu zhorelo auto a teraz konská maštaľ. Starosta Marianky čelí mafiánskym útokom ako z 90. rokov. Po sérií vyhrážok voči nemu a jeho blízkej rodine sa starosta rozhodol odstúpiť. Dôvodom útokov sú podľa neho dlhodobé spory v obci.

"Zobudil nás dymový hlásič, ktorý spustil alarm. Namontovali sme ho potom, ako nám podpálili auto. Podľa zistení kriminalistov naliali páchatelia akcelerátor priamo do stajne," povedal starosta obce Dušan Statelov. 
Počas víkendovej noci v priebehu niekoľkých minút zhorela stajňa úplne do tla.

Šťastím bolo, že sa v horiacej stajni nenachádzal kôň a od obrovských plameňov sa nechytil susedný dom, v ktorom spali nič netušiaci majitelia. "Podľa doterajších informácií došlo zhorením stajne k spôsobeniu škody vo výške cca. 20.000 ,-€," priblížil  policajný hovorca Michal Szeiff. 



"Pochopil som, že všetko, čo sa tu v obci okolo mňa deje, je psychický nátlak, aby som rezignoval. Nemám dôvod zotrvávať vo funkcii starostu za takýchto podmienok. Pretože vládne bezprávie, ani jeden z trestných činov sa nevyšetril, sa vzdám v najbližšom čase mandátu," vyhlásil starosta. 

"Toto sú také mafiánske praktiky. Pretože starosta napríklad šiel po tých, čo nemali kolaudačné rozhodnutia v poriadku, a toto má byť pomsta," vyjadrila sa obyvateľka obce. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Malackách začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Bližšie informácie sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informoval policajný hovorca. 

Starostovi okrem maštale pred dvoma rokmi popálili aj jeho auto. Polícia do dnešného dňa páchateľov nevypátrala a trestné konanie prerušila. Keď starostovi v minulosti zhorelo auto, bol vo funkcii len pár týždňov. Vtedy sa verejne vyjadroval, že auto mu zhorelo pre jeho boj proti neregulovanej výstavbe v obci Marianka.

"Mám indície, že niekto sa vyľakal, že sú ohrozené výnosy z jeho investícií a to je môj dojem. Má to súvis stým, že mám v pláne žiadať od stavebníkov dodržiavanie regulatívov územného plánu a nepovoľovať výstavbu nesmierne hustú, ktorá do Marianky nepatrí," dodal Statelov. 

Termín, kedy starosta definitívne zo svojej funkcie odíde, známy nie je. Spraví tak potom, ako sa dohodne na prevzatí úradu so svojim zástupcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy