Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mamička s dieťaťom zostala uväznená v horiacom byte. V šoku uvažovala nad skokom z okna
Zdielať na

Mamička s dieťaťom zostala uväznená v horiacom byte. V šoku uvažovala nad skokom z okna

HNÚŠŤA / V paneláku v Hnúšti horelo. Požiar zachvátil spálňu v byte na druhom poschodí. Vo vnútri zostala matka s malým dieťaťom. V šoku vraj dokonca uvažovala nad skokom z okna.

"Pozrela som sa von oknom a videla som dym," hovorí suseda. Ten sa valil z bytu na druhom poschodí. Vo vnútri bola stále žena aj so svojím 3-ročným synčekom. Mladá mamička bola v obrovskom šoku. Podľa susedov stála pri okne s malým dieťaťom a volala o pomoc.

Susedia sa nevedeli dostať k nej dovnútra. Dvere na byte boli totiž zvnútra zamknuté."Zdnukaj bola zamknutá, ona bola dnuka v byte, aj s malým deckom a sedela v okne na tej strane a kričala, že horí," hovorí suseda. "Nevedela otvoriť, tak som jej kričal, že otvor. Že nevie," hovorí sused. 

Žena bola zrejme v takej panike a nevedela už rozumne uvažovať, že jej napadlo, že sa z bytu dostane cez okno. Od čoho ju ale odhovoril sused. "Že čo má robiť, že či skočiť. Ja vravím , že čo ste reku?" hovorí sused. Nakoniec mu hodila kľúče a on vošiel do zadymeného bytu. "Ja som šiel po štyroch do chodby, do polovice, ale už dym bol dole. Už som nevládal. Reku poďte von, že ona sa bojí, že ona nejde," hovorí suseda. 

Po príchode hasičov už ale sedela na chodbe, nakoniec zrejme vyšla sama. Aj ona, aj jej syn však potrebovali pomoc zdravotníkov. "Vyslaní záchranári ošetrili dve osoby. Dospelú ženu a dieťa, ktoré sa nadýchali splodín horenia," informuje hovorkyňa OS ZZS  Alena Krčová. 

V nemocnici si ich nechali na pozorovanie. Pri požiari zasahovali štyri hasičské tímy z Hnúšte a z Rimavskej Soboty. Podľa veliteľa zásahu horelo iba v spálni, požiar sa do iných miestností nerozšíril. "Na pomoc boli vyžiadané posilové jednotky z OR RS. Požiarom bola zasiahnutá jedna izba. Z vchodu bolo evakuovaných 11 osôb," informuje veliteľ zásahu Jaroslav Piater. 

Príčiny vzniku požiaru stále zisťujú hasiči. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy