Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia pri Prešove zadržala nelegálnych migrantov: Na Slovensko sa dostali kamiónom
Zdielať na

Polícia pri Prešove zadržala nelegálnych migrantov: Na Slovensko sa dostali kamiónom

CHMEĽOV / Vodičovi kamióna, ktorý vo štvrtok večer prechádzal obcou Chmeľov sa zrazu začalo zo zadnej časti vozidla ozývať silné búchanie a výkriky. Okamžite zavolal na číslo 112 a zastavil na krajnici. Policajti a finančná správa objavili v jeho náklade 10 nelegálnych migrantov.

Vodič kamióna mal s nákladom namierené do Moskvy. Na ceste neďaleko Chmeľova sa mu spoza kabíny ozvalo búchanie. Zastavil a zavolal na tiesňovú linku. Kamión otvorili privolaní policajti. Okrem prepravovaného nákladu sa v ňom viezlo 10 ľudí. Malo by ísť o mužov z Afganistanu. Mužov prevzala jednotka cudzineckej polície a odviedli ich na policajné oddelenie. Okrem iného budú podrobení aj testom na Covid-19. Ďalší postup bude závisieť od toho, či požiadajú o azyl na Slovensku.

Možné je aj to, že sú už žiadateľmi v inej krajine. Podľa ich výkrikov, ktoré sa ozývali z návesu kamióna, však bolo ich cieľovou krajinou pravdepodobne Nemecko. "Začali kričať Germania, Deutschland. Tak čo, zavolal som policajtov a potom prišli," povedal vodič kamióna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy