Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar pripravil rodinu z Komárna o strechu nad hlavou. Gymnazistka (14) zúfalo prosila o pomoc
Zdielať na

Požiar pripravil rodinu z Komárna o strechu nad hlavou. Gymnazistka (14) zúfalo prosila o pomoc

KOMÁRNO / Mladá rodina z Komárna zostala po nočnom požiari bez strechy nad hlavou. Našťastie, všetci vyviazli živí a zdraví. Staršia dcéra, 14-ročná gymnazistka, však pri pohľade na horiaci dom v zúfalstve prosila o pomoc spolužiakov. Ich rodičia, ako aj známi a kamaráti neváhali ani chvíľu.

"Zobudila som sa okolo tretej s tým, že je veľké svetlo, že je pukot a veľký rachot. Vybehla som von a videla, že nám celá strecha horí," povedala matka Nina Poláková. Nad ránom vyhnal z postelí štvorčlennú rodinu obrovský požiar podkrovia. Manželia s dvomi dcérami, staršia má 14 a mladšia 2 roky, čakali v mraze na dvore pod prístreškom na príchod hasičov. "Snažil som sa, vybehol som hore, ale bolo to tam zadymené, mal som tam aj hasiaci prístroj, ale nedalo sa dýchať," vyjadril sa otec Martin Polák.


"Sme nerozmýšľali nad ničím, len zobrať deti von a prežiť," povedala Nina. Manželia, obaja učitelia, sa do Komárna prisťahovali pred 11-timi rokmi. Dom si postupne sami prestavali, nedávno zariadili podkrovie. Mama Nina učí na špeciálnej škole postihnuté deti, otec je teraz doma na materskej. Staršiu dcéru, gymnazistku a úspešnú stolnú tenistku, pohľad na horiaci dom poriadne zasiahol. "Ona bola z toho taká šokovaná, že dala vedieť svojim najlepším kamarátkam a oni to poslali ďalej a tí ľudia sa začali hneď aktivizovať na pomoc, ja im veľmi ďakujem. Aj našim známym, ktorí sa hneď zomkli a ponúkli nám pomoc so všetkými vecami," vyjadrila sa Nina.


"Asi mi to ešte dôjde, čo sa mohlo všetko stať. Chcela by som sa veľmi poďakovať hasičom, že to veľmi dobre uhasili. Naozaj táto vykurovacia sezóna nie je sranda a treba si robiť tie revízie, nám sa to chytilo z krbu," skonštatovala Nina. Prízemie domu je momentálne neobývateľné, ešte aj cez deň kvapkala voda zo žiaroviek. Teraz ich prichýlili starí rodičia. "Ťažko, zle sa o tom hovorí, momentálne na to nemáme, to opraviť, neviem, možno nejaké plachty, zakryjeme, uvidíme, hlavne že sme v poriadku," dodal Martin.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy