Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šofér humenskej MHD nafúkal takmer tri promile. Pre jeho nadriadených to bol šok
Zdielať na

Šofér humenskej MHD nafúkal takmer tri promile. Pre jeho nadriadených to bol šok

HUMENNÉ / Do poriadnych problémov sa v nedeľu večer dostal vodič humenskej MHD. Zastavili ho policajti a nafúkal 2,6 promile. Skončil v cele policajného zaistenia. Pre jeho nadriadených je to šok. Roky v ňom mali spoľahlivého vodiča, ktorý za kolegov kedykoľvek zaskočil.

Vodiča autobusu policajti kontrolovali na humenskom Sídlisku pod Sokolejom. Bolo to okolo siedmej večer. Za volantom sedel 58-ročný muž. "Ako vodič medzimestského autobusu jazdil po ulici Košickej, kde bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Ten cestujúci musel zacítiť, alebo podľa správania odhadol a zrejme cestujúci zavolal políciu," povedal Mikuláš Koščo, konateľ DZS. M. K. Trans Michalovce.

Pre vodiča ale toto nemala byť konečná. Zo Sídliska pod Sokolejom mal pokračovať na veľkú železničnú stanicu. Po policajnej kontrole ale prišla stopka. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,6 promile," ozrejmila Ligdayová. Pre nadriadených 58-ročného šoféra to bol šok. Roky ho poznali ako zodpovedného a ukážkového zamestnanca. "Práveže sme prekvapení, sme s ním mali veľmi dobré skúsenosti. Či sobota, či nedeľa, keď niekto vypadol, nikdy nepovedal, že nemôže," povedal Koščo.

Pri druhej dychovej skúške nafúkal ešte takmer dve promile. Napriek tomu chcel službu ukončiť, ako sa patrí. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a skončil v CPZ. "Vyšetrovateľ 58-ročného Poliaka obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vyjadrila sa Ligdayová. To preňho znamená aj koniec profesionálnej šoférskej kariéry. Vo firme preňho inú prácu nemajú a okrem toho u nich platí zásada, že kto nafúka, končí na akomkoľvek poste. U vodičov robia dychové skúšky aj námatkovo. "Neviem, čo sa stalo, prečo, akým spôsobom zlyhal ľudský faktor. Je pre nás veľkou stratou, tých vodičov dobrých nie je dosť," skonštatoval Koščo. "Sadzba odňatia slobody na dva až 5 rokov," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy