Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbor k prípadu smrti Milana Lučanského sa opäť prekladá
Zdielať na

Výbor k prípadu smrti Milana Lučanského sa opäť prekladá

BRATISLAVA / Ani v pondelok sa poslanci branno-bezpečnostného výboru nedozvedia viac k prípadu Milana Lučanského. Minulý týždeň sa výbor odložil pre chorobu predsedu výboru, v pondelok pre dlhé vypočúvanie kandidátov na policajného prezidenta. Opozícia ale na rozdiel od koalície trvá na tom, že nemá zodpovedané všetky otázky.

​Výbor bude rokovať o okolnostiach smrti Milana Lučanského a tiež o okolnostiach jeho väzby až na budúci týždeň, s najväčšou pravdepodobnosťou v utorok. "Žiadne politické objednávky, sú to normálne vedené trestné konania, na základe hodnotenia dôkazov. Boli tam konkrétne výpovede, ktoré hovorili o kolúznom konaní, bolo tam množstvo skutočností, ktoré hovorili aj o možnosti pokračovania v trestnej činnosti. Tam bol konkrétny opis skutočnosti, súm, ktoré mali byť formou úplatku, mali byť opísané skutočnosti, kedy malo dôjsť k preberaniu úplatkov," vyjadril sa dozorový prokurátor ÚŠP Peter Kysel.

"Na viacero vecí nemám odpovede a nie sú to len veci, čo sa týka, či mal byť, alebo nemal byť väzobne stíhaný. Sú tam viaceré veci, ktoré vyvolávajú pochybností už počas väzby a ja sa chcem na to spýtať dozorového prokurátora aj vyšetrovateľa," povedala exministerka vnútra SR Denisa Saková.

Výbor síce bude až na budúci týždeň, v práci ale pokračuje ďalej vyšetrovacia komisia, ktorá bola zriadená ministerstvom spravodlivosti. Návšteva Trenčína a Prešova bola prerušená pozitívnym testom jedného z poslancov. Ten už ale nákazu prekonal, a tak poslanci do prešovskej nemocnice, kde Lučanský zrejme spáchal samovraždu, pôjdu v pondelok. Tam sa chcú pýtať príslušníkov na viaceré otázky, ktoré majú napríklad aj ohľadom kamerových záznamov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy