Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar rodinného domu pri Košiciach: O strechu nad hlavou prišlo 8 ľudí
Zdielať na

Požiar rodinného domu pri Košiciach: O strechu nad hlavou prišlo 8 ľudí

JASOV / Dom 8-člennej rodiny sa v priebehu pár minút zmenil na zhorenisko. Plamene si všimol brat ženy, ktorá v dome bývala. Našťastie všetci stihli ujsť, ale do svojho domu sa tak skoro nevrátia.

Plamene zachvátili rodinný dom v Jasove pred 6-tou hodinou večer. Požiar sa rozšíril na strechu, pod ktorou bolo umiestnené seno. V dome bývali traja dospelí s piatimi deťmi. Požiar si ako prvý všimol brat, ktorý išiel na návštevu.


"Bola taká veľká žiara, ja som si to všimol. Hovorím si, čo sa to tam deje a už horel dom," povedal ohlasovateľ požiaru. Okamžite upozornil rodinu, ktorá stihla ujsť bez zranení. "Po našom príchode bola celá strecha zachvátená požiarom. V budove sa nenachádzali žiadne osoby a príčinu požiaru zisťuje zisťovateľ vzniku príčin požiaru," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou Richard Vojakovič.

Požiar pravdepodobne vznikol z komína, keďže rodina si varila aj kúrila pieckou na drevo. S ohňom bojovali okrem profesionálnych hasičov aj dobrovoľní z Medzeva a Jasova. Dom sa im podarilo uhasiť až po troch hodinách. Hasenie však komplikovalo seno na povale a 200 litrová nádoba s olejom.


Do domu sa početná rodina tak skoro nevráti. Plamene im zničili celý dom a momentálne je neobývateľný. Predbežná škoda je zatiaľ vyčíslená na 30 tisíc eur. "Rodine sme poskytli bývanie a zajtra som zvolával krízový štáb. Určite sme k dispozícii, či to bude so stravou alebo s bývaním," vyjadril sa starosta Jasova Marián Dzurik. Starosta ich plánuje dočasne ubytovať v miestnom kempingu do jednej z chatiek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy