Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž pustil plyn a zamkol sa v byte. Susedia zavolali záchranné zložky
Zdielať na

Muž pustil plyn a zamkol sa v byte. Susedia zavolali záchranné zložky

SABINOV / 58-ročný Sabinovčan vystrašil včera večer desiatky ľudí. Na sporáku pustil plyn a zamkol sa v byte. Plyn bolo postupne cítiť v celej bytovke a tak susedia zavolali záchranné zložky. Do bytu sa museli dostať násilím.

Po spoločnej chodbe v bytovke, no aj v bytoch sa šíril plyn. Bolo ho cítiť už takmer na všetkých poschodiach. "Otvorím dvere do záchodu a už bolo cítiť," hovorí obyvateľka bytovka pani Božena. Problém zistili v jednom z bytov na treťom poschodí. Bol v ňom starší muž, no nikomu neotváral. 

"Všetkých vyhnal z domu het a asi mal pustený plyn," hovorí pani Božena. "Keďže muž nereagoval na výzvy, aby otvoril, hasiči za použitia náradia byt násilím otvorili, uzavreli hlavný uzáver plynu a odvetrali byt," informuje hovorkyňa HaZZ Prešov Miroslava Knišová. "Policajnou hliadkou bola zadržaná podozrivá osoba, s ktorou sú vykonávané procesné úkony," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Muža sa ujali privolaní záchranári a odviezli ho do nemocnice. Vystrašení obyvatelia ešte niekoľko hodín odvetrávali byty.

"Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," informuje Ligdayová. "V noci keby dačo také, tak môže vybuchnúť bytovka," hovorí pani Božena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy