Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrôza na sídlisku: Mladík po výbuchu v aute začal horieť zaživa
Zdielať na

Hrôza na sídlisku: Mladík po výbuchu v aute začal horieť zaživa

ZLATÉ KLASY / Sídliskom v Zlatých Klasoch sa ozvala rana a žalostný krik. 22-ročný mladík po výbuchu v aute začal horieť zaživa. Šoféra uhasil jeden z domácich. Muž skončil s vážnymi popáleninami v nemocnici v Bratislave. Prípad vyšetruje kriminálka. Medzi miestnymi sa povráva, že mu v aute vybuchla pyrotechnika.

Zlaté Klasy, sídlisko Rastice, 1. január, pol deviatej večer. Medzi panelákmi sa z ničoho nič ozval silný výbuch a z idúceho auta začali šľahať obrovské plamene. Auto po výbuchu začalo horieť aj s mladíkom, ten z neho vyskočil a sídliskom sa začal ozývať zúfalý krik o pomoc.

"Ako fakľa horela tá osoba. Kričal, že ľudia ľudia, pomôžte mi, pomôžte mi. Aj ja som ako chlap z toho mal obrovský šok". "On horel, rukávy, hlava, chrbát. On kričal, reval, potom niekto nabehol, kto bol na blízku a ho hasili a on sa váľal po zemi". "Horel Horel, chrbát som videla, on utekal tam aj späť, tam aj späť a kričal, aby sme mu pomohli, potom vbehol do jedného baráku a tam ho uhasili," opisovali hrôzostrašnú scénu svedkovia.

Horiaceho mladíka ratovali obyvatelia bytovky. Neskôr si ho prevzali záchranári, ktorí ho s popáleninami celého tela previezli do Ružinovskej nemocnice v Bratislave.

Podľa informácií TV JOJ 22-ročný Ján absolvoval v pondelok jednu z ťažkých operácií a čakajú ho ďalšie. Na tele má popáleniny tretieho stupňa na viac ako 60-tich percentách tela a jeho stav je kritický."Je vo veľmi vážnom stave a vyžaduje si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Vzhľadom k tomu, že tento pacient si vyžaduje dlhšie a náročné obdobie liečby, je ešte veľmi predčasné hovoriť o ďalšom vývoji," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. 

Horiace auto 22-ročného Jána prešlo po výbuchu ešte viac ako 100 metrov. Octaviu zastavil až obrubník vedľa bytovky. Hasiči ho po príchode uhasili. Stopy z obhoretého vraku zaistila kriminálka a čaká sa na výsledky z expertíz."Niečo vybuchlo vo vnútri vo voze. Možno to bola pyrotechnika, možno niečo iné," vyjadrili sa svedkovia nešťastia. 

Polícia zatiaľ nevie, čo sa v aute presne pred explóziou stalo. Zatiaľ nie je možné vylúčiť ani potvrdiť, či išlo o cudzie zavinenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy