Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
FOTO: Pri Prešove horel počas jazdy kamión, celá kabína sa ocitla v plameňoch
Zdielať na

FOTO: Pri Prešove horel počas jazdy kamión, celá kabína sa ocitla v plameňoch

KAPUŠANY / V Kapušanoch pri Prešove v sobotu počas jazdy začal horieť kamión, vezúci zeleninu. Niekoľkotonový kolos odstavil vodič núdzovo na zastávke a krátko potom už bola celá kabína v plameňoch.

Kabína v plameňoch a obrovský kúdol dymu. Takto to videli ľudia z okolitých domov. No čierny stúpajúci dym bolo vidieť aj z okolitých dedín.

Poľský vodič kamióna pocítil problémy už počas jazdy. No našťastie stihol z kabíny vystúpiť včas. "Korba vybila olej," povedal poľský vodič kamióna. "Možno niečo od bŕzd sa chytilo alebo od výfuku," vyjadril sa obyvateľ Kapušian. 

Poľský vodič mal namierené z poľského Rzeszowa do Košíc. Keď vystúpil z kabíny, už sa len mohol prizerať. Plamene boli tak silné, že vplyvom tepla sa roztopil a obhorel cestovný poriadok na autobusovej zastávke.

Zakrátko na to prišli na pomoc prešovskí hasiči. "Strelili gumy, potom išiel dym," opísal situáciu obyvateľ Kapušian. Kamión bol plne naložený zeleninou. Na pomoc musel prísť iný kamión a všetok náklad museli preložiť.

Z kabíny ostalo len torzo. V plameňoch zhorelo všetko horľavé. Aj zo sedadla, na ktorom sedel ešte krátko predtým vodič, ostala len kovová konštrukcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy