Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Facka s tragickým koncom - žena zomrela, mužovi hrozí desať rokov za mrežami
Zdielať na

Facka s tragickým koncom - žena zomrela, mužovi hrozí desať rokov za mrežami

NEMŠOVÁ / Desať rokov za mrežami hrozí mužovi z Nemšovej, ktorý podľa polície zabil svoju manželku. Dal jej facku a ona spadla na zem tak nešťastne, že podľa znalcov utrpela krvácanie do mozgu a zomrela. Útočník najskôr tvrdil, že to bola nešťastná náhoda.

28-ročného Lukáša policajti zadržali, obvinili a vyšetrovateľ podal návrh na jeho väzobné stíhanie. Podľa mužov zákona mal zabiť svoju manželku.

"Obvinený sa mal dopustiť skutku domáceho násilia zabitím tak, že manželke dal opakovane facku," povedala Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

"Tak, že spadla na zem, utrpela krvácanie do mozgu a zomrela," dodáva Vlastimil Krokvička z krajskej prokuratúry Trenčín. 

Obvinený muž tvrdil, že ženu nezabil a spadla nešťastnou náhodou. V byte však bol aj ich kamarát. Keď ju Lukáš udrel, zostala ležať nehybne na zemi. Muži si mysleli, že odpadla a odišli preč. Keď sa vrátili zistili, že je mŕtva. Svedka ktorý všetko videl sa obvinený snažil umlčať.

"Následne sa mal obvinený vyhrážať mužovi, ktorý bol prítomný pri incidente smrťou v prípade, ak nepopíše veci tak, ako mu mal obvinený muž určiť," dodáva Danka Adámiková. "Vyšetrovateľ OR PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 28 ročnému mužovi pre zločin zabitia a súčasne vzniesol obvinenie pre zločin vydierania."

Ocitol sa vo väzbe. O jej predĺžení rozhodovala sudkyňa okresného súdu v Trenčíne. Tá mala v ten istý deň vytýčený aj začiatok hlavného pojednávania.

Lukáš počas rozhodovania o väzbe avizoval, že sa priznať nechystá a preto sudkyňa hlavné pojednávanie ani neotvorila.

V prípade, ak by urobil vyhlásenie o vine, dokazovanie by vykonať nemusela a rozhodovala by iba o treste. Keďže sa nechce priznať, musí predvolať svedkov. Pojednávanie preto začne 22 apríla.

V prípade dokázania viny mu hrozí desať rokov za mrežami.

Prípady domáceho násilia aj s tragickým koncom sú žiaľ na Slovensku stále až príliš časté.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy