Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý muž vstúpil do koľajiska a postavil sa pred vlak: Tragédii sa už nedalo zabrániť
Zdielať na

Mladý muž vstúpil do koľajiska a postavil sa pred vlak: Tragédii sa už nedalo zabrániť

SPIŠSKÁ NOVÁ VES/SMIŽANY / Vianočné sviatky zrejme nezvládol mladý muž zo Spiša. Postavil sa do koľajiska pred prichádzajúci osobný vlak. Súprava už nemala šancu zabrzdiť.

Osobný vlak smeroval z Košíc do Popradu. Polhodinu pred jeho cieľovou zastávkou nabral vážne zdržanie. Dôvodom bola tragická zrážka s osobou. Rušňovodič za garážami na spišskonovoveskom sídlisku Západ zbadal, ako sa mu z tmy pred mašinou zjavila mužská postava. Nepomohlo ani silné trúbenie. "Rušňovodič po tom, ako v koľajisku spozoroval stojacu osobu, ihneď použil rýchlo činnú brzdu, avšak zrážke už nedokázal zabrániť," povedal Jaroslav Ličák, oddelenie Komunikácie a prevencie KRPZ KE.

Rušňovodič sa vyjadril, že muž pred vlakom stal otočený čelom. To nasvedčuje tomu, že v tomto prípade zrejme nešlo o nehodu. "Záchranári po príchode na miesto už len skonštatovali úmrtie 21-ročného muža, ktorý nemal šancu prežiť túto zrážku s vlakom," skonštatoval hovorca operačného strediska ZZS Jozef Minár.

"Službukonajúci obhliadajúci lekár u zrazenej osoby konštatoval polytraumu - devastačné poranenia tela nezlučiteľné so životom a nariadila pitvu. Poverený príslušník v súvislosti s uvedenou udalosťou začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedol Ličák. Policajti spolu s hasičmi po nehode prehľadávali koľajisko, či neobjavia doklady. Nepoznajú totiž mužovu totožnosť. Doklady sa im nájsť nepodarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy