Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pokus o znásilnenie alebo si žena trestný čin vymyslela?
Zdielať na

Pokus o znásilnenie alebo si žena trestný čin vymyslela?

HUMENNÉ / S putami na nohách išla prosiť susedov o pomoc. Matka dvoch detí si ich nevedela odomknúť a polícii uviedla, že sa ju niekto pokúsil znásilniť. V jej výpovedi je však veľa nejasností a v hre je aj trestné stíhanie za krivú výpoveď. Muža, ktorého mladá matka obvinila včera, prepustili na slobodu.

Matka dvoch detí sa obrátila na políciu s tým, že sa stala obeťou muža, ktorý sa ju pokúsil znásilniť. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Humennom v súvislosti s uvedeným prípadom preveruje všetky okolnosti," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa krajského riaditeľstva.

Mladá žena mala žiadať o pomoc aj susedov. Podľa zistení TV JOJ ich s putami na nohách poprosila, aby zavolali políciu. Jej výpoveď však vniesla do vyšetrovania viaceré otázniky. Podľa polície žena nehovorila pravdu a trestné stíhanie sa obrátilo proti nej. Zo strany mladej ženy išlo o mimoriadne závažné obvinenie. Pokus o znásilnenie je chápaný ako samotný trestný čin znásilnenia, keďže je tam zjavný úmysel takto konať. "Trestného činu znásilnenia sa dopustí ten, kto núti ženu k súloži, vyhráža sa jej, alebo takýmto spôsobom využije jej bezbrannosť," konštatovala Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo. To, či bola v prípade obvinená konkrétna osoba zatiaľ polícia nekomentovala. Muža, ktorého žena obvinila včera, prepustili na slobodu. Matke dvoch detí teraz hrozí trestné stíhanie za krivú výpoveď a krivé obvinenie. "Vzhľadom na prebiehajúce konanie a citlivosť prípadu k veci nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa krajského riaditeľstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy