Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pätnásťročný chlapec vypadol z okna 19. poschodia, pád ako zázrakom prežil
Zdielať na

Pätnásťročný chlapec vypadol z okna 19. poschodia, pád ako zázrakom prežil

PRAHA / Ako zázrakom prežil pätnásťročný ročný chlapec pád z výšky okolo 80 metrov. Vypadol z 19. poschodia paneláka, ktorý slúži ako ubytovňa pre policajtov a hasičov.

Ubytovňa na okraji Prahy patrí medzi desať najvyšších budov v Česku. Ubytovňa má 23. poschodí a výšku cez 80 metrov. Z okna devätnásteho poschodia vypadol ešte len pätnásťročný chlapec.

"Bolo nutné mladíka uviesť do umelého spánku, zaistiť dýchacie cesty a transportovať ho s mnohopočetnými zraneniami a to najmä hlavy a panvy," informuje hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová. 

Zdravotný stav mladíka je stabilizovaný, napriek tomu zostáva kritický. "Je tam poranenie mozgu, pľúc, pečene a obličiek," hovorí prednosta JIP detskej traumatológie Thomayerovej nemocnice Martin Čepelík. Podľa prednostu prežiť pád z takmer osemdesiat metrovej výšky sa rovná zázraku, ktorý sa ale občas stane."V tomto prípade veľkú rolu zohral fakt, že keď dopadal preletel cez striešku, ktorá bola vystužená polystyrénom, ktorá utlmila pád, takže dopad na zem už nebol taký dynamický," dodal Čepelík. 

Celý prípad prešetruje pražská polícia. Budova funguje, ako ubytovňa pre políciu a pre hasičov. Čo tam robil pätnásťročný mladík a čo sa odohralo pri jeho páde z výšky ukáže až vyšetrovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy