Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Desivá nehoda v Tvrdošíne. Kamionista vrazil do reštaurácie, ľuďom išlo o život
Zdielať na

FOTO: Desivá nehoda v Tvrdošíne. Kamionista vrazil do reštaurácie, ľuďom išlo o život

TVRDOŠÍN / Nezvyčajná nehoda sa stala v Tvrdošíne na Orave. Kamionista s banskobystrickým evidenčným číslom sa vracal zo stavebnín vzdialených od reštaurácie asi 500 metrov. Zo zatiaľ nezistených príčin vrazil do budovy. Ľuďom na chodníku išlo o život.

"Omdlieval, z nosa mu išla krv," povedal obyvateľ Tvrdošína. Vodiča zastavil až prudký náraz do reštaurácie, kde zničil zábradlie a schody. Aj po náraze  ostal vodič ležať na volante. "Vodičovi sme poskytli predlekársku pomoc," vyjadril sa Martin Korbeľ, veliteľ družstva ORHaZZ Tvrdošín. "Muž bol, našťastie, pri vedomí, ale na okolnosti nehody si nepamätal. Záchranári ho ošetrili a s otrasom mozgu transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Cestári museli prečerpávať naftu do sudov. "Z vozidla vytekali látky, ktoré sme zachytili pomocou sorbčných látok," prezradil Korbeľ. "To bolo šťastie, že je korona. Chlapi už nechodia na pivo. Ináč by bol masaker, lebo tu je veľká premávka stále," skonštatoval obyvateľ Tvrdošína. "Dychová skúška u vodiča bola negatívna, okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Dolnom Kubíne," doplnila hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy