Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Brutálny útok v Holíči: Pred panelákom našli ležať dobitú obnaženú ženu, obvinili dvoch mužov
Zdielať na

Brutálny útok v Holíči: Pred panelákom našli ležať dobitú obnaženú ženu, obvinili dvoch mužov

HOLÍČ / Dobitá a obnažená 50-ročná žena ležala pred bytovkou do doby, než si ju všimli okoloidúci, ktorí privolali pomoc. Policajti obvinili zo skutku dvoch mužov. Ani jeden z aktérov incidentu, ktorý sa stal na Záhorí, nebol triezvy.

Brutálny útok v Holíči sa stal ešte pred štrnástimi dňami. Päťdesiatročná žena popíjala v meste s dvomi podstatne mladšími mužmi alkohol. Aj napriek tomu, že predtým sa nepoznali, pribúdajúce promile v krvi ich zblížilo, a tak sa po vzájomnej dohode všetci traja pobrali do bytu.

Žena tam mala údajne jedného z mužov, ktorý na sídlisku býval, chytiť za stehno. Mladší z dvojice si však v stave opitosti myslel, že ho obťažuje chlap. Žena mala mať podľa našich zistení hrubší hlas, a tak si ju pomýlil s iným pohlavím. Policajtom tvrdil, že sa zľakol, čo malo byť hlavnou príčinou napadnutia 50-ročnej ženy.

K bitke na jej osobu sa mal pripojiť aj druhý, 27-ročný muž. Potom ju vyhodili pred dvere bytu a odišli. Tu sa incident neskončil. Asi po hodine sa starší z dvojice k opitej žene vrátil a násilne ju vytiahol von z bytovky," priblížila policajná hovorkyňa Zlatica Antalová. 

Počas toho, ako sa ju mal snažiť odvliecť preč z miesta, ju ťahaním vyzliekol. Polícia neposkytla kamerový záznam práve z dôvodu jej obnaženosti na záberoch. Pomohol však pri dolapení páchateľov. Žena si na bitku nepamätá, v čase útoku zo strany mužov bola taktiež pod značným vplyvom alkoholu.

Pomoc jej privolali až okoloidúci ľudia."Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k údajne napadnutej žene. Mala viaceré poranenia v tvárovej časti hlavy a bola dezorientovaná. Posádka ju po ošetrení transportovala do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

"Vyšetrovateľ obvinil dvoch Holíčanov z prečinu ublíženia na zdraví spolupáchateľstvom. Nie je vylúčené, že na základe dôkazov môže prísť k prekvalifikovaniu skutku," dodala policajná hovorkyňa. 

Obvinení muži sa ku skutku napokon priznali. Momentálne sú stíhaní na slobode a hrozí im až 5-ročný pobyt vo väzení.

Pozrite si aj podobnú reportáž. Náhodní okoloidúci našli v Lučenci v kríkoch na lúke za mestom bezvládne telo. Mladá žena bola brutálne dobitá, no ešte žila. V prípade nastal veľký posun. Polícia už vie, kto jej mohol takto veľmi ublížiť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy