Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na plánovaní dvojnásobnej vraždy v Lednických Rovniach sa malo podieľať aj dieťa
Zdielať na

Na plánovaní dvojnásobnej vraždy v Lednických Rovniach sa malo podieľať aj dieťa

LEDNICKÉ ROVNE / Dvojnásobná vražda, ktorá sa vo štvrtok ráno stala v obci Lednické Rovne v časti Medné otriasla celou obcou. Najviac zarážajúce je to, že ju podľa polície naplánoval syn jednej z obetí, ktorý na Slovensku ani nežije. Lukáš prišiel zo Švajčiarska navštíviť nevlastné sestry. Jedna z nich mala bratovi po vražde pomáhať.

Podľa polície mal Lukáš vraždu naplánovať s jednou zo sestier. "Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom, plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka. "Podľa môjho názoru nie sú obeťou tí dvaja, čo zomreli, ale tie deti," povedala Júlia, suseda.

Dievčatá prišli o mamu pred dvoma rokmi, ich oporou bol po jej o smrti už iba ďalší nevlastný brat Michal, ktorý bol v osudné ráno v práci. Otec dievčat však do roboty nechodil. "Krátko po tom ako mama zomrela, viem, že to dievča volalo policajtov na neho," prezradila suseda Júlia.

Lukáš, syn z prvého manželstva, prišiel do Medného len pred pár dňami. Práve on mal podľa polície vraždu otca naplánovať, ktoré z maloletých dievčat mu pri tomto čine pomáhalo polícia nespresnila.

Dom mali podľa polície následne zapáliť. A to preto, aby zakryli stopy. "Deti mali byť z domu vyvedené, aby zhoreli telá a zničili sa dôkazy. S požiarom mu jedna z maloletých mala pomáhať, po dome mala rozliať horľavú látku," doplnil Slivka.

V dome v sobotu nikto nebol. O tragédii, ktorá sa v ňom vo štvrtok stala, už svedčia iba zadymené a popraskané okná. Lukáš je v policajnej cele. Vyšetrovateľ už podal podnet na jeho väzobné stíhanie. Už v nedeľu bude o väzbe rozhodovať špecializovaný trestný súd.

Viac o prípade sa dozviete aj v nasledujúcom VIDEU:

​https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3918392451524281

Súvisiace články

Najčítanejšie správy