Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Obrovský požiar pri Leviciach: Horela hala s rôznym odpadom, zasahovali desiatky hasičov
Zdielať na

Obrovský požiar pri Leviciach: Horela hala s rôznym odpadom, zasahovali desiatky hasičov

LOK / V obci Lok horela hala s elektro-odpadom. Požiar vypukol v areáli firmy, ktorá sa zaoberá recyklovaním a likvidáciou odpadu. Podľa šéfa spoločnosti požiar v ich firme zrejme niekto založil úmyselne. Oheň spôsobil státisícové škody.

V obci Lok v časti Horný Majer v okrese Levice zasahovalo takmer 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov pri požiari, ktorý vypukol v sobotu krátko pred deviatou hodinou ráno. Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že plamene zachvátili halu, v ktorej sa nachádza uskladnený rôzny odpad.

Hasičom sa požiar haly s odpadom podarilo lokalizovať a naďalej pokračujú v likvidačných prácach. „Pracovníci z Kontrolného chemického laboratória CO v Nitre momentálne vykonávajú v okolitých obciach kontrolné merania kvality ovzdušia,“ ozrejmila Križanová. "Zasahovali profesionáli z Levíc, Želiezoviec, Nitry - Dražoviec, Vrábľov a Nových Zámkov a dobrovoľní hasiči z obcí Tehla a Kalná nad Hronom,“ dodala Križanová.

Firma sa zaoberá likvidáciou odpadu a nebezpečného odpadu. Momentálne tam horí elektronika a staré monitory od počítačov. Podľa informácií TV JOJ si majiteľ myslí, že požiar bol zapálený úmyselne. V dedine Lok vyhlásili, aby si ľudia pozatvárali všetky okná, robili aj merania ovzdušia. Škody sa predbežne vyšplhali na 200 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy