Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za ukradnutý hamburger hrozí mužovi desať až pätnásť rokov
Zdielať na

Za ukradnutý hamburger hrozí mužovi desať až pätnásť rokov

ŽILINA / 67-ročný Miroslav ukradol v obchode hamburger, ktorý ani nestihol zjesť. Škodu obchodu nespôsobil žiadnu, no obvinili ho z krádeže a teraz mu hrozí neuveriteľný trest. Miroslav sa stará o svoju 82-ročnú mamu. Obhajkyňa pre to zvažuje, že v tomto prípade požiadajú prezidentku o milosť.

Bol hladný a tak v hypermarkete ukradol hamburger za 2 eurá a 19 centov. Za to mu ale teraz hrozí vysoký trest. "Vzhľadom na to, že je vyhlásený núdzový stav, tak miesto trestu do dvoch rokov mu hrozí trest desať až 15 rokov," informuje obhajkyňa obvineného Anna Šeligová. "Pravdaže to nie je primerané, aby som za takú volovinu dostal desať rokov," hovorí obvinený Miro.

Alkoholu nikdy neholdoval, žil iba z dôchodku, no keď si zaplatil ubytovanie na jedlo mu zostávalo iba 24 eur. Pri krádeži ho už ale prichytili viac krát a to mu teraz priťažilo. "Stalo sa to lebo bol hladný, nikdy to nebol alkohol ani drogy alebo iné veci, bolo to jedlo v nevyhnutnom rozsahu," hovorí Šeligová. Podľa obhajkyne si Miro tak vysoký trest určite nezaslúži a volá po zmene, podľa nej by sa takýmito menej závažnými trestnými činmi v čase núdzového stavu mal zaoberať ústavný súd. "Ja si myslím, že by sa to malo upraviť nejakou vyhláškou, ktorá by upravovala práve tieto okolnosti pri menej závažných trestných činoch," tvrdí Šeligová. 

Keďže bol Miroslav v uplynulých dvanástich mesiacoch za podobný čin odsúdený, sudca nemohol rozhodnúť inak ako rozhodol. "Bez ohľadu na vyhlásený núdzový stav bol dôvod na vzatie do väzby, nakoľko sa jedná o recidivistu, ktorý sa opakovane dopúšťa trestnej činnosti," informuje prokurátorka OP Žilina. Miroslav tak zo súdu odchádzal rovnako, ako na súd prišiel a to s putami na rukách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy