Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia chytila poriadne opitého lekára za volantom. Nafúkal takmer 2 promile
Zdielať na

Polícia chytila poriadne opitého lekára za volantom. Nafúkal takmer 2 promile

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Bežne v práci zachraňuje životy, no počas noci minimálne ten svoj ohrozil. Lekár jazdil opitý. Policajný merač v jeho dychu ukázal viac ako 1,5 promile.

Vodiča zastavili markušovskí obvoďáci. Upútal ich svojou rýchlou jazdou a aj tým, že išiel bez svetiel. 34-ročný muž smeroval zo Spišskej Novej Vsi do Odorína. Hliadka ho spozorovala na poslednú chvíľu, necelý kilometer pred domovom. "Policajná hliadka vodiča predpísaným spôsobom zastavila a následne vykonala kontrolu. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,81 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Hliadka muža zadržala a umiestnila do policajnej cely. Ihneď mu zadržali aj vodičský preukaz. Podarilo sa nám zistiť, že opitý vodič pracuje ako lekár v spišskonovoveskej nemocnici. Pacientov však neohrozil. "K uvedenej udalosti došlo v čase osobného voľna lekára. Udalosť nás, samozrejme, mrzí. Ide však o lekára, ktorý si zodpovedne plní pracovné povinnosti a u ktorého dosiaľ neevidujeme žiadne porušenia pracovnej disciplíny," vyjadrila sa hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

"Nechcem nič vysvetľovať," povedal obvinený vodič. Riešený bol v takzvanom superrýchlom konaní. Z CPZ-tky putoval rovno pred sudcu. Ten mu uložil 500 eurovú pokutu a zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na 30 mesiacov. Zo súdu už odišiel bez policajného doprovodu a pút na rukách. Rozhodnutie sudcu je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy