Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po vlámaní sa do predajne, nemyslel na bezpečnostné dvere. Zlodej telefónov zažil bolestivú krádež
Zdielať na

Po vlámaní sa do predajne, nemyslel na bezpečnostné dvere. Zlodej telefónov zažil bolestivú krádež

LUČENEC / Zlodej, ktorý v Lučenci nadránom vykradol predajňu s mobilmi, sa na rozbitom skle musel poriadne porezať. Ani to ho však neodradilo. Majitelia ešte neskončili s inventúrou, no škody budú rátať v tisícoch. Navyše v tomto roku ide už o druhú krádež.

To, že sa do predajne niekto vlámal zistil majiteľ približne o trištvrte na tri nadránom. Priestory sú totiž napojené na alarm, jemu prišla sms-ka. Kým ale na miesto prišli policajti, zlodej stihol utiecť.  Aj napriek tomu, že išlo o bezpečnostné dvere, spravil do nich dieru, cez ktorú vošiel dovnútra.  "Podarilo sa mu to, neviem akým spôsobom, ale podarilo sa mu to," povedal zamestnanec predajne Maroš.


Na rozbitom skle sa ale musel porezať. Všetko, čo vo vnútri chytil, bolo od krvi. Policajti tieto biologické stopy zaistili. "Doslova ako z hororu tu bolo. Fakt že. Vitríny ktoré vykradol, tie boli po bokoch – čo stiahol tie sklá dole, tak všade bola krv," opísal Maroš.


Podľa našich zistení našli policajti krvavé stopy aj niekoľko desiatok metrov od miesta činu. Nie je teda vylúčené, že páchateľ utekal  smerom k ulici. Podľa zamestnanca krvavé stopy našli aj na železničnej ulici.


Majitelia ešte neukončili inventúru, škody však budú vo výške niekoľko tisíc eur. Zmizli mobily, zlodej zvnútra ukradol aj kameru. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestných činov krádeže a poškodzovania cudzej veci," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.


Túto predajňu mobilov ale nevykradli tohto roku po prvýkrát. Niekto sa na miesto vlámal aj koncom marca Krádežou a poškodením dverí vtedy spôsobil majiteľovi škodu vo výške približne 8 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy