Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred disciplinárnu komisiu sa postavil prokurátor Palovič st.. Priznal, že si s Kočnerom vymenil 188 správ
Zdielať na

Pred disciplinárnu komisiu sa postavil prokurátor Palovič st.. Priznal, že si s Kočnerom vymenil 188 správ

TRENČÍN / Pred disciplinárnu komisiu na Krajskej prokuratúre v Trenčíne sa postavil bratislavský prokurátor Bystrík Palovič starší. Vysvetľovať musel svoju komunikáciu s Kočnerom. Priznal, že si s ním cez Threemu vymenil 188 správ. Z komunikácie údajne vyplýva, že na Kočnerovu žiadosť robil neoprávnené lustrácie v databázach a dokonca ponúkal úplatky. Po prevalení škandálu Palovičovi vlani v novembri pozastavili výkon funkcie, no bratislavská krajská prokurátorka ho chce funkcie úplne zbaviť. Palovič tvrdí, že nič z toho, čo sľúbil Kočnerovi, nevykonal. Disciplinárka zasadala viac ako 6 hodín, no pojednávanie odročili.

"Možno konštatovať, že dokazovanie je skončené a ústne pojednávanie bolo dnešného dňa odročené za účelom prednesenia záverečných návrhov, a vyhlásenia rozhodnutia," vyjadrila sa Silvia Fabová, predsedníčka druhej disciplinárnej komisie. 

"Ja ani môj klient sa momentálne k veci vyjadrovať nebudeme, nakoľko nie je skončená, určite sa vyjadrím v najbližšom termíne, keď bude vynesené rozhodnutie disciplinárnej komisie,"  uviedol Rastislav Palovič ml., právny zástupca Bystríka Paloviča st. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy