Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Akcia Parking: NAKA zasahovala na úrade aj v obľúbenom rezorte vo Vysokých Tatrách
Zdielať na

Akcia Parking: NAKA zasahovala na úrade aj v obľúbenom rezorte vo Vysokých Tatrách

STARÝ SMOKOVEC / Vchody do Mestského úradu vo Vysokých Tatrách dnes niekoľko hodín strážili policajti. Zamestnanci vrátane primátora nesmeli opustiť budovu. Dôvodom bol zásah Národnej kriminálnej agentúry.

Hlavný vchod do budovy mestského úradu bol zamknutý, strážil ho policajt. Vo dverách bol oznam, že úrad je z technických príčin zatvorený. Dnu sme sa nedostali ani zadným vchodom. Primátor telefón nezdvíhal, videli sme cez balkónové okno, tie jeho sekretárka následne zatvorila. NAKA zasahovala aj  v budove tatranských verejnoprospešných služieb. Pár minút po našom príchode policajti vyšli von, čoho sa zásah týkal sme nevedeli. Následne sa príslušníci NAKA presunuli do najväčšieho rezortu v Smokovci, tu sa ale dlho nezdržali. Prešli na druhú stranu, kde sa nachádza policajné obvodné oddelenie. 

"Od rána vo Vysokých Tatrách zasahovala NAKA, ide o akciu s krycím názvom "Parking". Vykonali sme zaisťovacie úkony vo veci zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku," informoval policajný hovorca Michal Slivka.

Už z názvu akcie vyplýva, že policajtov zaujímali najmä dokumenty týkajúce sa prenájmu jedného mestského parkoviska v Smokovci. Aktuálne ho má v prenájme súkromná spoločnosť, ktorej patrí aj najnovší rezort. Polícia bližšie informácie pre prebiehajúce vyšetrovanie poskytnúť nechcela. 

Spomínané dokumenty o prenájme parkoviska, okrem iného, zaujímali Naku aj v novembri 2019. Vtedy na úrade zasahovali policajti počas plnej prevádzky, ktorú nijak neobmedzili. Zamestnanci mohli slobodne odísť z budovy a zástupcovia mesta sa k prípadu vyjadrili. Dnes bola ale situácia iná, v budove zasahovali niekoľko hodín a zamknutí tam boli aj zamestnanci. "Zaistili sme dokumenty, doklady potrebné pre ďalšie konania. Osoby sme nezadržiavali," dodal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy