Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Marián Goga, ktorý figuruje v kauze prania špinavých peňazí v Štátnych hmotných rezervách, je na slobode
Zdielať na

Marián Goga, ktorý figuruje v kauze prania špinavých peňazí v Štátnych hmotných rezervách, je na slobode

Archívna reportáž

Gogu zobrali do väzby 6. augusta 2020.

BRATISLAVA / Prokurátor Špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik zrušil väzbu pre podnikateľa Mariána Gogu. Ide o o kauzu prania špinavých peňazí v Štátnych hmotných rezervách za šéfovania Kajetána KIčuru. Marián Goga sa mal podieľať na zmanipulovanom verejnom obstarávaní na vyprosťovaciu techniku. Informáciu TV JOJ potvrdila hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry jana Tökölyová.

"Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik po zvážení a vyhodnotení všetkých skutočností vyhovel sťažnosti obvineného Mariána G. a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia, pretože bolo vydané predčasne a doterajším vyšetrovaním neboli zadovážené také dôkazy, aby bol možný postup podľa § 206 Trestného poriadku. Dozorujúci prokurátor vydal dnes príkaz na prepustenie obvineného z väzby. Vo veci sa koná, prebieha vyšetrovanie, preto sa k nej v súčasnosti nebudeme podrobnejšie vyjadrovať, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," uviedla hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Goga bol obvinený z trestných činov podplácania a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. 

Gogu zobrali do väzby 6. augusta 2020. 

Marián Goga sa podľa polície mal podieľať na zmanipulovanom verejnom obstarávaní na vyprosťovaciu techniku. Pranie špinavých peňazí sa malo realizovať cez firmu MSM Group, v ktorej bol konateľom. 

Špecializovaný trestný súd zobral v apríli tohto roka do vyšetrovacej väzby Kajetána Kičuru. Spolu s bývalým šéfom zbrojárskej spoločnosti z Dubnice nad Váhom ho obvinili z korupcie. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy