Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Štefan, ktorý zabil svoju matku, sa priznal. Jej nehybné telo polieval niekoľko dní dezinfekciou
Zdielať na

Štefan, ktorý zabil svoju matku, sa priznal. Jej nehybné telo polieval niekoľko dní dezinfekciou

MOLDAVA NAD BODVOU / Na jednom zo sídlisk v Moldave nad Bodvou došlo minulý týždeň k vražde. Syn, ktorý prišiel zo zahraničia, jednou smrteľnou ranou do krku usmrtil svoju matku.

Ďalších 5 dní matku polieval dezinfekciou. K skutku sa 39- ročný syn Štefan priznal cez víkend. Ohavného skutku sa mal dopustil začiatkom minulého týždňa. Svoju matku, pravdepodobne kvôli nezhodám, bodol nožom do krku tak, že nemala žiadnu šancu na prežitie.

"Bola som pri ich dome. Klopala som, počúvala. Ešte o pol 10 tej som išla hore, že či niečo nebudem počuť. Nebolo počuť nič," povedala suseda rodiny. 

Obvinený Štefan bol s mŕtvou matkou v byte ešte ďalších 5 dní. Pravdepodobne, aby predišiel zápachu, ženu polieval dezinfekčným prostriedkom.  Ešte v piatok polícia obžalovaného Štefana V. z vraždy svojej matky odviedla v putách. Cez víkend sa k činu priznal.

O tom, či obvinený pôjde do väzby rozhodoval sudca v nedeľu popoludní. "Prokurátor podal návrh na vzatie do väzby z obavy, že obvinený újde alebo sa bude skrývať aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. Nakoľko v posledných 10 rokoch sa dlhodobo zdržiaval v zahraničí, na Slovensku nemá žiadny trvalý pobyt," Jarmila Janová, hovorkyňa krajskej prokuratúry.

Sudca návrhu vyhovel, a tak ho eskorta odviezla do blízkej väznice.

"Sťažnosť proti väzbe sme nepodali. Môj klient si je vedomý toho, čo spáchal. Nevie si to vysvetliť a svoje konanie ľutuje. Rozhodujúce pre ďalší vývoj vyšetrovania budú znalecké posudky z odboru psychiatria a psychológia," Ladislav Mikluš, obhajca obžalovaného.

V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin vraždy 20 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy