Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Električka zrazila chodca. V nemocnici vážnym zraneniam podľahol
Zdielať na

Električka zrazila chodca. V nemocnici vážnym zraneniam podľahol

BRATISLAVA / Električka zrazila dôchodcu. Pod nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť staršieho muža, ktorý prechádzal cez koľajisko, keď prichádzala električka. Po prevoze do nemocnice, žiaľ, zraneniam podľahol.

Podľa záberov z kamery, ktorá je umiestnená na električke, starší pán najprv stál na nástupišti. V momente, keď prichádzala električka v smere z centra mesta, vstúpil do jej jazdnej dráhy. Vodič okamžite zareagoval, ale vozidlo už nestihol ubrzdiť. "Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil. Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú chodci svoj život, ale aj život a zdravie cestujúcich v električke," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.  Na miesto okamžite vyrazili záchranári. Nemocnica je len pár metrov od miesta nešťastia. 

"Záchranári museli zraneného muža vzhľadom na jeho zdravotný stav uviesť do umelého spánku a v kritickom stave ho transportovali no nemocnice," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "78-ročný chodec po prevezení do jednej z bratislavských nemocníc svojim zraneniam podľahol. Dychová skúška u vodiča električky na požitie alkoholu bola negatívna. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele chodca bol nariadený odber krvi. Presné príčiny a okolnosti objasňujú dopravní policajti," informovala ďalej policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Premávka bola na danom úseku na dlhšiu dobu obmedzená. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele chodca bol nariadený odber krvi. Presné príčiny nehody polícia ešte vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy