Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž jazdil na R1 v protismere a opitý: Dvaja ľudia zomreli, jedna žena sa ťažko zranila
Zdielať na

Muž jazdil na R1 v protismere a opitý: Dvaja ľudia zomreli, jedna žena sa ťažko zranila

BRATISLAVA / 59-ročný vodič, ktorý na rýchlostnej ceste jazdil v protismere, šoféroval opitý. Ukázali to výsledky pitvy. Tragická nehoda sa stala koncom apríla na R1-tke. O život prišli dvaja ľudia a ťažko sa zranila spolujazdkyňa.

Päť zdemolovaných áut, dvaja mŕtvi vodiči a ťažko zranená spolujazdkyňa. To bol výsledok jazdy vodiča v protismere, na rýchlostnej ceste R1. 58-ročný veterinár a starosta obce Trnovec skrížil cestu nič netušiacim dvom mladým ľuďom, ktorí cestovali k rodičom. Do vozidla čelne vrazil. Po nehode, sa hovorilo o tom, že vodič pred jazdou popíjal.

Na polícií sme sa niekoľko mesiacov pýtali na tento fakt, ale odpoveď sme nedostali. Zaujímalo to aj rodičov mŕtveho 23-ročného Lukáša a zranenej Simonky. "Chcela by som poznať celú pravdu ohľadom tohto," povedala mama zranenej.


To, že vodič šoféroval opitý, nám v pondelok potvrdila prokuratúra. Vyšetrovanie však stále nebolo ukončené, čaká sa na znalecké posudky. "Vodič, ktorý prešiel do protismeru, mal pri pitve zistené 1,78 promile alkoholu," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Jaroslav Maček. Ťažko zranená Simonka sa stále zotavuje zo zranení. Z nemocnice je už doma a stará sa o ňu rodina. V utorok ide na liečenie do Kováčovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy