Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nočná dráma na sídlisku v Nitre: Polícia našla v byte dobodanú ženu, zadržali jej syna
Zdielať na

Nočná dráma na sídlisku v Nitre: Polícia našla v byte dobodanú ženu, zadržali jej syna

NITRA / V sobotu v neskorých nočných hodinách došlo na sídlisku v nitrianskej mestskej časti Klokočina k nešťastnej tragédii. V jednom z bytov našli policajti dobodané telo ženy. V byte sa mal nachádzať aj jej syn, toho podľa informácií TV JOJ polícia zadržala. Informácie z miesta nešťastia priniesla reportérka TV JOJ Diana Pavlisová.

K vražde došlo v byte na prízemí, v tom čase bola doma mama so svojim 19-ročným synom. Okolo 21. hodiny sa údajne z bytu ozýval krik. Podľa informácií televízie JOJ mala žena na tele štyri bodné rany, spôsobné zrejme nožom, v oblasti trupu.

Podľa svedkov syn dobodanej ženy kričal o pomoc. "Mladý chlapec kričal cez okno o pomoc, že tam je mŕtvola a nechcel otvoriť dvere. O pomoc kričal, že on neotvorí, bojí sa, že tam je mŕtvola," uviedol sused. 

Hliadka išla ku dverám, ale aj k oknu. Do vnútra sa dostali napokon cez okno. "Oni kričali, nech odhodí niečo a nech zdvihne ruky, ale nevychádzal, tak dvaja policajti išli dnu," doplnil sused. 

Nehybné telo 48-ročnej mamy našli ležať v chodbe bytu. Žena sa zrejme snažila ešte ujsť, stopy krvi boli aj vonku pred dverami. Policajti syna Jána po asi troch hodinách vyviedli v putách.

"Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informovala o prípade policajná hovorkyňa Renáta Čuháková

Ján, ktorý po zadržaní, pôsobil dezorientovane polícia vypočúvala niekoľko hodín. Zistili, že tento ohavný čin spáchal on. Mladíka v nedeľu nitriansky krajský vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy a bol daný podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie. Krajská prokuratúra informovala TV JOJ, že Ján mal pozitívnu dychovú skúšku, v čase skutku tak bol pod vplyvom alkoholu. 

Podľa informácií TV JOJ bola rodina spoločne na svadbe. Mama so synom odišli domov skôr a otec tam ešte zostal. Domov prišiel asi hodinu po vražde, keď už bola na mieste polícia. Okolnosti prípadu sú stále v štádiu vyšetrovania a bližšie informácie preto polícia neposkytla.​

K podobnému incidentu došlo aj koncom júla. Len 16-ročný mladík napadol v noci svojich rodinných príslušníkov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy