Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Uplynulo desať rokov od brutálnej vraždy mladej ženy, vrah je stále na slobode
Zdielať na

Uplynulo desať rokov od brutálnej vraždy mladej ženy, vrah je stále na slobode

SLOVENSKO / Už je to desať rokov od momentu, kedy zmizla vtedy 20-ročná Nikola Beblavá zo Senice. Jej telo po niekoľkých mesiacoch našli robotníci v lese. Na mieste, ktoré predtým prehľadávali pátracie jednotky. Napriek tomu, že v spojitosti s jej vraždou boli spájané rôzne mená známe zo Záhoria, jej vrah do dnešného dňa nebol potrestaný.

Nikola bola nezvestná od 25. septembra, keď odišla z miestnej diskotéky, kde sa s priateľom pohádala. Jej posledné kroky zaznamenali bezpečnostné kamery. Neskôr priateľovi volala, že ide k nemu domov do Humeniec. Zaslala mu aj správu, v ktorej bolo, aby ju vyzdvihol. Od vtedy o nej rodina nič nevedela a za jej nájdenie ponúkala vysokú odmenu.


16.novembra 2010 o deviatej ráno našiel robotník v lese pri Čáčove obnažené telo v značnom štádiu rozkladu. Nedalo sa identifikovať ani pohlavie. Telo ležalo len asi 40 metrov od vchodu do strelnice a približne 100 metrov od hlavnej cesty. Pitva po čase preukázala, že telo patrilo nezvestnej.

Údajne sa mala pred smrťou stretnúť aj s kamarátom - legionárom Davidom. Tieň pochybností vniesla do vyšetrovania jeho výpoveď, ktorá nesedela na 100%. V apríli 2011 absolvoval Nikolin otec a Davidov otčim skúšku na detektore lži. Na základe výsledkov obidvaja testom prešli. Nemali teda účasť na jej smrti ani vedomosť o páchateľovi a akým spôsobom ju usmrtil.

Mesiac na to znalecký posudok preukázal, že Nikolu niekto pred smrťou otrávil veľkými dávkami silného medikamentu a brutálnym spôsobom znásilnil. S prípadom bol spájaný aj miestny mafián Patrik Šnajder. Ten sa vraj mesiac po zmiznutí Nikoly stretol s jej otcom a za peniaze ju chcel nájsť.

Obvinený bol človek z podsvetia 

Po siedmych rokoch od vraždy 20-ročnej Nikoly padlo v septembri prvé obvinenie. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy bol obvinený človek, ktorého meno sa od začiatku spájalo s jej vraždou. Muž, ktorý sa pohybuje v podsvetí a na Záhorí je známy pod prezývkou Rádža. V tom čase sa nachádzal v Česku, kde ho súdili za iný trestný čin.

V prípade nastal v máji 2018 obrat. "Generálna prokuratúra zrušila vznesené obvinenie v tejto veci a dala môjmu klientovi v podstate za pravdu s tým, že to uznesenie je vznesené predčasne, pretože tie dôkazy, ktoré sú tam vykonané, zatiaľ nesvedčia tak, ako sa polícia domnievala a takým spôsobom proti môjmu klientovi, aby to obvinenie bolo dôvodné," reagoval Peter Schmidl, objajca Milana D. 


Ani po desiatich rokoch nemôže rodina pokojne spávať. Ľudia, ktorí majú dočinenia s jej smrťou, stále neboli potrestaní. "Policajní kriminalisti preto aj naďalej vykonávajú operatívne previerky a zber informácií. Robíme všetko preto, aby bol páchateľ aj po rokoch obvinený a postavený pred sudcu," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Podľa informácii TV JOJ polícia disponuje novými výpoveďami, ktoré by mohli dopomôcť k usvedčeniu vraha.

Zlodej, ktorý brutálne zbil a podpálil zamestnanca prievidzskej firmy, je stále na slobode. Bližšie už Pavol Čertík

Súvisiace články

Najčítanejšie správy