Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Otec troch detí, ktorý zneužíval 14-ročnú školáčku už pozná svoj trest. Prokurátor rieši ďalšie prípady zneužitých
Zdielať na

Otec troch detí, ktorý zneužíval 14-ročnú školáčku už pozná svoj trest. Prokurátor rieši ďalšie prípady zneužitých

BANSKÁ BYSTRICA / Deväť rokov za mrežami. Takýto trest vymeral Okresný súd v Banskej Bystrici Petrovi, ktorý sa mal podľa obžaloby dopustiť sexuálneho zneužívania a násilia. Otec troch detí mal podľa rozsudku pohlavne zneužívať 14-ročnú školáčku.

Priviedla ho eskorta, z Ústavu na výkon väzby kam sa dostal potom, čo sa škandál prevalil. Trvalo niekoľko rokov, kým zneužívaná školáčka nabrala odvahu a prehovorila. Obžalovaný banskobystričan Peter sa mal dopúšťať sexuálneho násilia na vtedy 14-ročnom dievčati, ktoré spoznal na ihrisku kam chodievali jeho synovia."Klient sa cíti byť nevinný a ja som na jeho strane," uviedol obhajca obžalovaného Michal Bušík.

Hoci tvrdil, že sa ku kamarátkam svojich synov vždy správal slušne, na pojednávaní proti nemu vypovedalo viacero svedkov z okolia zneužívanej tínedžerky. "Ja som jej kamoška, o všetkom viem čo sa dialo, stretávali sme sa a on si s nimi zažíval," opísala svedkyňa. "Nútil ju k análnemu sexu, škrtil ju. Nesmela sa malovať, to som nemohla ani ja," dodáva ďalšia zo žien.


Celá kauza je šokujúca. Otec troch synov navonok viedol usporiadaný život. Doteraz nemal žiadne problémy so zákonom. Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici ho po vyhodnotení všetkých dôkazov uznal za vinného.

​"Okresný súd v Banskej Bystrici uznal obžalovaného za vinného. Za čo mu uložil úhrnný trest 9 rokov nepodmienečne so zaradením výkonu stredného stupňa stráženia," informovala hovorkyňa súdu Nina Uhrovičová. "Je to citlivý a zložitý prípad, ponechali sme si čas, či sa odvoláme alebo nie," dodal obhájca.

Medzi dôkazmi v súdom spise boli aj fotografie, ktoré našli vyšetrovatelia v mobilnom telefóne obžalovaného muža. Prokuratúra v tejto súvislosti už rieši aj prípady ďalších mladých dievčat, ktoré mali byť Petrovými obeťami. A očakávajú sa preto aj ďalšie súdne procesy za zneužívanie. 

Najčítanejšie správy