Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Domov dôchodcov v Poprade čelí vážnym obvineniam. Klientom vraj mali zameniť lieky
Zdielať na

Domov dôchodcov v Poprade čelí vážnym obvineniam. Klientom vraj mali zameniť lieky

POPRAD / Zariadenie sociálnych služieb v Poprade čelí závažným obvineniam. Poslanec mestského zastupiteľstva tvrdí, že klientom mali zameniť lieky. Už podal podnet na prokuratúru. Vedenie centra obvinenia odmieta a bude sa brániť podaním trestného oznámenia.

"Dostal som informáciu, že došlo v centre sociálnych služieb k vážnejšiemu pochybeniu, že boli zamenené lieky," povedal poslanec MsZ Poprad Igor Wzoš. Poslanec vážnym podozreniam najprv nechcel veriť, a tak ako uviedol pre TV JOJ, začal ich okamžite overovať. Malo ísť o zámenu psychiatrických liekov. "V tom čase bola jedna z klientok na ošetrení. V tom čase bola niekoľkým klientom centra odobratá krv, aby sa zistilo, či sa niečo ďalšie nedeje," vyjadril sa Wzoš.

Riaditeľka zariadenia aj vedenia mesta dôrazne odmietajú to, že by mali byť podané zamenené lieky klientom. Ako ďalej vysvetľuje riaditeľka, do zariadenia bola prijatá nová zamestnankyňa, ktorá sa zaúčala. Jej činnosť ale prechádzala dvojitou kontrolou. "Pri tejto kontrole bolo zistené nadriadeným zamestnancom, že niektoré lieky neboli nadávkované správne. No hneď na mieste to nadriadená zamestnankyňa odstránila," povedala riaditeľka ZZS Poprad Eva Mašteníková.

"Situácia bola dôkladne prešetrená. K ohrozeniu života a zdravia nedošlo," uviedla hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová. "Nikomu nebol podaný žiaden nesprávny liek," zdôraznila Mašteníková. S novou zamestnankyňou sa následne vedenie vysporiadalo. "Bola preradená na pozíciu opatrovateľky," prezradila Mašteníková.

Tento prípad bude mať pravdepodobne aj trestno-právnu dohru, poslanec MsZ Poprad Igor Wzoš už podal podnet na okresnú prokuratúru. "O tom, že sa to stalo, existuje lekársky záznam," povedal Wzoš. O ďalších dôkazoch verejne hovoriť nechcel. Povedal ich prokurátorovi a následne ich dá k dispozícii aj polícii.

Mesto sa ale bude brániť. "Vedeniu mesta je ľúto, že takýmito závažnými informáciami, ktoré sú vykonštruované, vznikla atmosféra plná strachu," skonštatovala Hlaváčová. "Mám obavy, lebo tu sú klienti ako aj ja, ktorí nevládzu chodiť, ani rozprávať poriadne. Nemalo by sa to stať," povedal Vojtech, klient ZSS Poprad. "Utrpelo tým celé zariadenie, aj na zamestnancov, ktorí tam poctivo pracujú, a preto zvažujeme podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa," dodala Mašteníková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy