Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej, ktorý brutálne zbil a podpálil zamestnanca prievidzskej firmy, je stále na slobode
Zdielať na

Zlodej, ktorý brutálne zbil a podpálil zamestnanca prievidzskej firmy, je stále na slobode

TRENČÍN / Na Okresnom súde v Trenčíne sa malo začať pojednávanie s útočníkom, ktorý sa pokúsil vraždiť. Vlámal sa do firmy v Prievidzi, ale vyrušil ho jeden zo zamestnancov. Zlodej ho brutálne zbil, polial benzínom a podpálil. Stíhaný je na slobode a nikto nevie, kde je.

Obžalovaný na sobotňajšie pojednávanie neprišiel. Súdu neposlal žiadne ospravedlnenie a nič o ňom nevie ani jeho advokát. Naposledy sa na súde ukázal 10. júla, počas predbežného prejednania obžaloby. Sudca mu oznámil najbližší termín a on ho zobral na vedomie. Napriek tomu neprišiel. "Určite sa skrýva, ja mám strach aj tu, keby som ho videl," povedal Milan Červeň, zranený muž. "Je tu obava, že sa vyhýba konaniu," vyjadril sa predseda senátu, Okresný súd Trenčín.


"Za plného vedomia neprišiel sem," povedal syn poškodeného. Sudca okamžite vydal príkaz na jeho zatknutie. "Bol poučený o tom, že má prísť. Nedostavil sa a tým zadal dôvod tzv. útekovej väzby," uviedol prokurátor, Krajská prokuratúra Trenčín. Podľa prokuratúry sa pokúsil zavraždiť spomínaného muža. Vlámal sa do objektu firmy v Prievidzi, kde chcel kradnúť. Prekvapil ho ale pán Červeň, na ktorého zaútočil oceľovým hrotom zo zbíjačky.


"Mlátil ma tou tyčou, nakoniec sa zohol nado mňa a povedal, teraz ťa podpálim a zhoríš," prezradil zranený muž. Pán Červeň sa zachránil v poslednej chvíli. Páchateľ ušiel, ale nakoniec ho vypátrali. Je však stíhaný na slobode. Hrozí mu 25 rokov za mrežami a najnovšie ho niet. "Konečne dal niekto na neho zatykač, už dávno to mali urobiť," skonštatoval syn poškodeného. "V prípade jeho zatknutia bude rozhodované o jeho vzatí do väzby," dodal prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy