Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Košicami sa ozýval hlasitý výbuch. Dvaja páchatelia vyhodili do vzduchu bankomat
Zdielať na

Košicami sa ozýval hlasitý výbuch. Dvaja páchatelia vyhodili do vzduchu bankomat

KOŠICE / V Košiciach mali v sobotu nad ránom rušno. Presne o 2:50 sa ozval hlasitý výbuch. Dvaja páchatelia sa chceli obohatiť hotovosťou z bankomatu. Plány im ale nevyšli podľa predstáv.

Silný výbuch obyvatelia sídliska Nad Jazerom počuli okolo tretej hodiny nad ránom. Páchateľom sa však s lupom ujsť nepodarilo. Dvaja neznámi páchatelia nastražili výbušninu takú silnú, že kusy budovy a aj samotný bankomat odhodilo až do niekoľkých metrov. 

"Pri tomto pokuse poškodili značnú časť exteriéru a interiéru pobočky. Hotovosť z bankomatu však odcudzená nebola," priblížil Dominik Miša, PR manažér VÚB banky. 

Keďže páchateľom ich pokus o zbohatnutie nevyšiel, po čine s prázdnymi vreckami z miesta ušli. Pobočke banky však spôsobili značné škody. "Taktiež došlo k poškodeniu motorového vozidla značky Peugeot, ktoré bolo zaparkované na parkovisku pred pobočkou banky," upresnila policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Celková škoda bola predbežne vyčíslená na približne 90 000€. Polícia okamžite priestor ohradila a začala s dokumentovaním stôp. "Vyšetrovateľ policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v štádiu pokusu a zločin poškodzovania cudzej veci, spáchaných formou spolupáchateľstva," doplnila Mesárová. 

Pri výbuchu sa našťastie nikto nezranil. Polícia po páchateľoch intenzívne pátra.

Otec troch detí, ktorý zneužíval 14-ročnú školáčku už pozná svoj trest. Bližšie povie Katka Kováčiková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy