Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Vodička nezvládla prejazd zákrutou, čelnej zrážke už nedokázala zabrániť
Zdielať na

FOTO: Vodička nezvládla prejazd zákrutou, čelnej zrážke už nedokázala zabrániť

OKRES PRIEVIDZA / Pred Prievidzou v smere od Handlovej, na kopci nazývanom Banská, opäť zasahovali hasiči a záchranári. Na úseku častých dopravných nehôd sa zrazili dve osobné autá. Jedno nezvládlo prejazd zákrutou a vyletelo do protismeru. Vodička utrpela vážne zranenia.

​Nehoda sa stala asi dva kilometre za Prievidzou v smere na Handlovú. Vodička neprispôsobila jazdu stave vozovky a vďaka nej máme rozbité auto aj my," poznamenala majiteľka havarovaného auta. 

"Vodička sa dostala do šmyku, pričom sa čelne zrazila s protiidúcim vozidlom," priblížila policajná hovorkyňa Danka Adámiková. 

Po príchode sme zistili, že ide o zrážku dvoch áut, traja účastníci. Jedna osoba ležala pri aute, bolo jej dávaná predlekárska prvá pomoc a masáž srdca," upresnil veliteľ zásahu Ivan Molnár z HaZZ Prievidza. 

Mladú vodičku vytiahla von z auta zdravotná sestra, ktorá prechádzala okolo. Okamžite ju začala oživovať. Potom ju vystriedali hasiči a záchranári. "Postihnutá nekomunikovala, nebola pri vedomí," doplnil Molnár. 

Vodičku s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice."Pri dopravnej nehode sa zranili dve ženy. Záchranári ju museli uviesť do umelého spánku a transportovať do nemocnice. Druhá žena si poranila hrudník. Záchranári ju tiež museli transportovať do nemocničného zariadenia," vysvetlila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. 

Tento úsek cesty je mimoriadne nebezpečný

Na tomto úseku sa stalo viacero vážnych nehôd. K nehode tu došlo aj pred mesiacom. "Vyletel do protismeru a do svahu a prevrátil sa na strechu," opísal nehodu svedok. 

V aute sa viezlo aj 16-mesačné dieťa. To zachránilo, že bolo pripútané v sedačke. "Je to veľmi nebezpečná zákruta," skonštatovala majiteľka havarovaného auta. "Tento úsek je nebezpečný, pri zmene počasia môže dôjsť k šmyku a môže to mať takéto následky," potvrdil aj veliteľ zásahu Molnár. 

"Ja si myslím, že tu by sa 60-ka mohla dať, lebo sú tu veľmi časté dopravné nehody," dodala majiteľka havarovaného auta. 

Príslušník ozbrojených síl spôsobil nehodu na vojenskej Tatre, na ceste ostalo päť rozbitých áut. Viac už Martina Molčanová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy