Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná razia u staršieho manželského páru: Vo fóliovníku pestovali konope, doma držali aj zbrane
Zdielať na

Policajná razia u staršieho manželského páru: Vo fóliovníku pestovali konope, doma držali aj zbrane

POTÔNSKE LÚKY / Policajti ráno zasahovali v obci Potônske Lúky neďaleko Dunajskej Stredy. U manželov vo fóliovníku našli vysadené konope, a ďalšie vysušené našli v aute. To ale nebolo jediné, čo mali doma neoprávnene.

Policajti zadržali manželov a pri domovej prehliadke prehľadali dom a nebytové priestory. Okrem toho, že vo fóliovníku a pri udiarni našli vysadené rastliny konope, a v aute zaistili plastové vrecká so sušeným konope, našli aj čosi iné. Zaistili 3 zbrane a viac ako 700 kusov nábojov. "Podľa expertov z balistiky mal muž v nelegálnej držbe dlhú palnú zbraň nemeckej výroby GECO, podomácky vyrobený tlmič hluku so závitom, podomácky prerobenú dlhú palnú zbraň tzv. opakovaciu malokalibrovku čínskej výroby Norinco s puškohľadom a perkusnú guľovú zbraň. V dvoch prípadoch išlo o zbraň a doplnky, u ktorých je zo zákona zakázané ich nadobudnúť, držať alebo nosiť," informovala polícia. 

Všetky zbrane a zaistené náboje boli funkčné a streľby schopné. 60-ročný muž nebol a ani nie je držiteľom zbrojného preukazu, ani zbrojnej licencie. Zbrane tak doma držal nelegálne. Policajný vyšetrovateľ po razii 60- ročného muža obvinil z drogovej trestnej činnosti a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Zároveň podal podnet, aby bol obvinený stíhaný väzobne. V zmysle zákona mu môže hroziť až 10 ročný trest odňatia slobody," informovala ďalej polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy