Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža, ktorý sa na železničnej stanici vyhrážal s nožmi SBS-károvi, prepustili. Toto je dôvod prokuratúry
Zdielať na

Muža, ktorý sa na železničnej stanici vyhrážal s nožmi SBS-károvi, prepustili. Toto je dôvod prokuratúry

BRATISLAVA / Z hlavnej stanice v Bratislave sa ozýval krik a ľudia neverili vlastným očiam. Ozbrojený starší muž sa v pondelok večer s nožíkmi v rukách vyhrážal strážnikovi, že ho zabije. Polícia muža spacifikovala a zadržala. 69- ročný chlap je však na slobode a to bez obvinenia na krku. Na pokyn prokurátora ho polícia musela prepustiť.

Pondelok, 20.00 večer, hlavná stanica. Starší muž držal v ruke dva nože a vyhrážal sa strážnikovi, že ho zabije. Z čakárne sa ozýval taký rev a krik, že to započula aj okoloidúca policajná hliadka. 69-ročný Jozef nože neodhodil ani napriek výzvam. Policajti mu nakoniec nože z rúk vyrazili a spacifikovali ho.

"Situácií predchádzalo vyvedenie občana z čakárne pre nedodržanie pravidiel. Železnice Slovenskej republiky za posledných 20 rokov neevidujú podobný incident," vyjadrila sa Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR. Policajti okrem dvoch nožov našli u Jozefa ešte aj tretí a v taške ukrýval ďalšie tri veľké mačety. Načo mal takýto arzenál zbraní nevedno, no v krvi mu namerali takmer 3,5 promile.

69-ročného dôchodcu, ktorý chcel nožmi na hlavnej stanici zabiť SBS-kára polícia zadržala a previezla na oddelenie, no tam sa dlho neohrial. Na pokyn prokurátora ho museli prepustiť.

"Zo strany povereného príslušníka PZ začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečného vyhrážania, ktoré v súčasnej dobe pokračuje. Na základe pokynu prokurátora bol 69-ročný muž v priebehu včerajšieho dňa prepustený na slobodu," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Na prokuratúre sme sa pýtali, prečo takýto pokyn zo strany prokurátora prišiel. Prípadne či bolo zastavené trestné stíhanie. "Podozrivý po tom čo vytriezvel a uvedomil si čo urobil, svoje konanie oľutoval a tvrdí, že si na všetko svoje konanie nepamätá. Príslušný vyšetrovací spis bude zajtra, t,j, 17.09.2020, predložený na Okresnú prokuratúru Bratislava I na ďalší postup," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Matej Izakovič. 

Faktom je, že 69-ročný po zuby ozbrojený Inžinier obvinený nie je. Dokonca tu je veľká pravdepodobnosť, že prokurátor nakoniec trestné stíhanie zastaví a z nebezpečného vyhrážania sa stane iba priestupok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy