Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vypil si a na diaľnici nabúral. Po nehode šoféroval ďalej aj s deťmi v aute
Zdielať na

Vypil si a na diaľnici nabúral. Po nehode šoféroval ďalej aj s deťmi v aute

BRATISLAVA / Šoféroval pod vplyvom alkoholu a v aute mal tri deti. Jeho nezodpovednou jazdou narazil na diaľnici do ďalšieho auta, no ani to muža nezastavilo. Podarilo sa to až policajnej hliadke.

Celý incident sa odohral na diaľnici D1 v Bratislave. 39-ročný Miroslav sa bol podľa informácií TV JOJ so svojimi deťmi kúpať na Zlatých Pieskoch. Nalačno vypil počas dňa pár pohárikov tvrdého alkoholu. Popoludní si spomenul, že má niekam odviezť syna. Nasadol aj s deťmi do auta. Podľa doterajších informácií s Fordom S-Max neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a narazil do Dacie. Po náraze Miroslava s vozidlom odhodilo do oceľových zvodidiel, no ani to ho v jazde nezastavilo. Zakrátko ho na diaľnici zastavila hliadka diaľničnej polície. 

Muž sa po zastavení k policajtom správal agresívne a vulgárne. Neprekážalo mu ani to, že mal v aute tri deti. "Nakoľko vodič ťažšie artikuloval a javil známky požitia alkoholu, policajti ho podrobili dychovej skúške. Tá skončila s výsledkom 0,75 mg/l alkoholu, opakovaná skúška s výsledkom 0,79 mg/l čo predstavuje 1,65 promile," informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

Muž ani po dychovej skúške neustúpil z agresívneho správania, a tak museli policajti použiť donucovacie prostriedky. "Následne bol obmedzený na osobnej slobode. Až do príchodu RZP sa o maloleté deti postarali diaľniční policajti a neskôr pracovníci RZP. Muž bol eskortovaný za účelom vykonania potrebných úkonov na príslušné policajné oddelenie a po ich vykonaní umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní," informoval ďalej Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy