Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dráma na bratislavskej Hlavnej stanici. Muž sa s útočnými nožmi vyhrážal pracovníkovi SBS zabitím
Zdielať na

Dráma na bratislavskej Hlavnej stanici. Muž sa s útočnými nožmi vyhrážal pracovníkovi SBS zabitím

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia v pondelok večer zadržala 69-ročného muža, ktorý sa na bratislavskej Hlavnej stanici vyhrážal pracovníkovi SBS zabitím. V každej ruke držal útočné nože. Policajti mužovi vyrazili nože z rúk a následne ho odviedli na policajné oddelenie. Pri osobnej prehliadke bol policajtami nájdený ďalší nôž. Mužovi pri dychovej skúške namerali 3,4 promile alkoholu.

V pondelok krátko pred 20.00 hod. hliadkovali policajti bratislavskej PMJ na Námestí F. Liszta. Nakoľko započuli krik vychádzajúci zo vstupnej haly Hlavnej železničnej stanice, presunuli sa na miesto, aby preverili čo sa stalo.
"V priestoroch haly spozorovali muža, ktorý držal v každej ruke útočné chladné zbrane, smeroval nimi na pracovníka SBS a vyhrážal sa mu zabitím. Pracovník SBS muža vyzýval, aby nože odložil a od konania upustil, avšak muž na výzvy nereagoval," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Michal Szeiff.

 Policajti následne pristúpili k mužovi a tiež ho opakovane vyzvali, aby upustil od svojho konania, čo muž ignoroval a v konaní pokračoval naďalej. "Nakoľko na mieste hrozilo bezprostredné ohrozenie života a zdravia osôb, policajti vykonali v súlade so zákonom služobný zákrok a mužovi nože z rúk vyrazili. Následne ho obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie," pokračuje Szeiff. 
Po vykonaní potrebných úkonov bol u muža pri osobnej prehliadke nájdený ďalší nôž, a v taške mal muž 3 kusy mačiet.  Mužovi pri dychovej skúške namerali 3,4 promile alkoholu. 
Pri incidente sa nikto nezranil. Muž mal na rukách odreniny, avšak akékoľvek lekárske ošetrenie odmietol. Vyvodením možnej trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s konaním 69-ročného muža sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti Odboru železničnej polície v Bratislave.
Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy