Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obrovské nešťastie pri Prievidzi: V obľúbenej priehrade sa utopil muž
Zdielať na

Obrovské nešťastie pri Prievidzi: V obľúbenej priehrade sa utopil muž

NITRIANSKE RUDNO / Na priehradu do Nitrianskeho Rudna sa v nedeľu ponáhľali všetky záchranné zložky. Na tiesňovú linku dostali oznámenie, že sa tam topí muž. Po ich príchode už bol na brehu. Von z vody ho vytiahli ľudia, ktorí sa kúpali. Záchranári ho začali okamžite resuscitovať. Ich snaha však bola márna.

Stalo sa to v nedeľu popoludní na priehrade v Nitrianskom Rudne.Topiť sa tu začal muž z dediny. Na hladine sa už ale neobjavil. Chlapi, ktorí sedeli na brehu mu skočili na pomoc. "Bol vo vode asi 5 minút, dali mu laickú pomoc," povedal veliteľ DHZ Nitrianske Rudno Marek Lukáč.

O pár minút neskôr prišli na miesto dobrovoľní hasiči z Nitrianskeho Rudna. Tí mali pripravený aj čln, ktorý sprevádzkovali iba nedávno. Použiť ho nemuseli. "Po našom príchode na miesto už bol topiaci sa vytiahnutý na breh. Bola tam posádka záchrannej služby, ktorá začala s resuscitáciou," vyjadril sa Lukáč.

Napriek obrovskej snahe záchranári už mužovi pomôcť nedokázali. "Išlo o 50-ročného muža. Lekár pri obhliadke vylúčil cudzie zavinenie," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. "Čo bolo príčinou, to ťažko povedať," dodal Lukáč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy