Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lupiči, ktorí pred rokom vykradli luxusné hodinárstvo, dodnes polícii unikajú. Vyšetrovanie pokračuje
Zdielať na

Lupiči, ktorí pred rokom vykradli luxusné hodinárstvo, dodnes polícii unikajú. Vyšetrovanie pokračuje

BRATISLAVA / Presne pred rokom si dvaja muži so zbraňami v rukách odniesli lup za takmer štvrť milióna eur. Počas dňa v centre Bratislavy vyrabovali luxusné hodinárstvo. Ľudia, ktorí boli v okolí sa triasli o život. Lupiči aj po roku policajtom unikajú.

Je to presne rok, čo dvaja ozbrojení lupiči vtrhli do predajne s hodinkami. Do jej priestorov sa dostali cez kasíno a hotelovú chodbu. Predavačke rozkázali, aby si ľahla na zem. Jeden z mužov zatiaľ kladivom rozbil vitríny a hodinky nahádzal do športovej tašky. Z predajne potom vyšli von, kde nasadli na motorku a zmizli. 

"Ja som mala ešte v ruke mobil a keby som ten mobil... Keby ma on videl, že ja idem s tým mobilom tak 100 percentne by ma zastrelil, že ako volám políciu. Dve minúty a už bolo po všetkom a odišli. Tam bolo plno skla všade", hovorí svedkyňa udalosti.

Polícia vlani pracovala aj s verziou, že lupiči pochádzajú z Macedónska. Na bratislavskom krajskom riaditeľstve sme po roku zisťovali, ako to s touto megalúpežou vyzerá a čo je v prípade nové.

"Vyšetrovanie vo vami uvedenom prípade v súčasnej dobe aj naďalej intenzívne pokračuje. Podľa doterajších výsledkov bolo odcudzených celkovo 24kusov hodiniek v celkovej hodnote za takmer 219 tisíc eur. Bližšie informácie, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nie je možné poskytnúť," uviedol Michal Szeiff (hovorca KR PZ Bratislava).

Podľa našich informácií je ale vyšetrovanie takmer na začiatku a po lupičoch niet ani stopy. Hodiny sú tak pravdepodobne už dávno rozpredané alebo rozobraté. Podľa odborníka majú luxusné hodinky na čiernom trhu len minimálnu hodnotu. Cena dvadsať tisícových hodiniek klesne na približne na dve tisíc. "Vyslovene sa z tých modelov vytiahne strojček, ten sa použije ako náhradný diel, lebo tým že sú chránené sériovým číslom, tak tie hodinky sa zadržia a rieši sa vrátenie klientovi, ktorý ich zakúpil," hovorí odborník. Väčšinou sa luxusné hodinky kradnú na objednávku a končia na ďalekom východe. 

"Výsledkami expertízy motocykla, ktorý bol v súvislosti s predmetným prípadom zaistený v súčasnej dobe už disponujeme avšak, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nie je možné poskytnúť viac informácií," uzavrel Szeiff.

Skúter, na ktorom dvojica ušla, policajti našli o niekoľko ulíc ďalej. To, či bol skúter kradnutý, polícia ani po roku nechce nijako komentovať a k ďalším detailom prípadu sa tiež vyjadrovať nechce. Realitou však zostáva, že dvojica stále uniká. Ak sa ich podarí vypátrať a odsúdiť, môžu si posedieť za mrežami až 25 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy