Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
S papučou na aute sa rozhodne nepokúšajte odísť. Mohli by ste dopadnúť ako tento vodič
Zdielať na

S papučou na aute sa rozhodne nepokúšajte odísť. Mohli by ste dopadnúť ako tento vodič

PRAHA / Prídete k zaparkovanému autu a nájdete tam problém. Ten problém sa volá blokovacie zariadenie, alebo ľudovo povedané papuča. Ak sa to už stane, tak sa s ňou nepokúšajte odísť. Mohli by ste dopadnúť ako tento vodič.

​Stalo sa to v noci v centre Prahy, muž parkuje tam, kde nemá, a tak dostane od mestských policajtov "papuču". "Keď uvidel lístok, tak ho strhol a skúsil papuču sám odmontovať, no to sa mu nepodarilo," vyjadrila sa hovorkyňa mestskej polície ČR Jiřina Ernestová.

Na odmontovanie blokovacieho zariadenia majú policajti špeciálny systém, bez ktorého sa "papuča" nedá odstrániť. Vodičovi v centre Prahy však napadol ešte jeden šialený nápad. Naštartoval auto a pokúšal sa zdrhnúť aj spoločne s blokovacím zariadením.  Ani týmto spôsobom však cesta neviedla, čo si začal uvedomovať aj samotný vodič. "Výsledkom bol zničený nárazník, aj papuča," povedala Ernestová.

Zasiahnuť musela policajná hliadka. "Muž auto uzamkol a chcel z miesta ujsť," povedala Ernestová. Policajti muža vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. "Muž nafúkal cez dve promile," prezradila Ernestová. Za šoférovanie pod vplyvom alkoholu hrozí mužovi až dvojročné väzenie. K tomu musí nahradiť aj škodu, ktorá vznikla na blokovacom zariadení. Odchádzať s "papučou" na aute sa skrátka nevypláca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy