Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehodu pri Lučenci neprežil kôň, dvaja ľudia sa zranili
Zdielať na

Nehodu pri Lučenci neprežil kôň, dvaja ľudia sa zranili

LUČENEC / Nehodu v okrese Lučenec neprežil 11-ročný kôň a dvaja ľudia sa zranili. Všetko nasvedčuje tomu, že koňa najskôr ukradli. Zlodeji potom auto zrejme nezamkli a zviera z neho vyskočilo na cestu. Príbeh bude zrejme pokračovať na súde.

Všetko sa to začalo neďaleko obce Uderiná. V noci na ceste pobehoval kôň, do ktorého narazil vodič osobného auta. Zranil sa aj on, aj jeho spolujazdec. Zviera nehodu neprežilo.

"Žil zhruba 20 minút. Mal polámané predné nohy a vnútorné krvácanie," opísal majiteľ koňa Igor. Celý prípad má neuveriteľné pokračovanie. "Za mnou prišli policajti, zobudili ma, že sa stala dopravná nehoda s koňom a potrebovali zistiť majiteľa, tak som zobral čítačku čipov a išli sme na miesto," opisuje majiteľ koňa. 

Tam ale prišiel obrovský šok. Zistil totiž, že zrazený kôň patrí jemu. "Ako sa tam dostal, to bola pre mňa hneď prvá záhada. Je to odtiaľto zhruba 19 kilometrov po hlavnej ceste," vysvetľuje Igor. Jedenásťročný žrebec bol podľa slov majiteľa zatvorený v stajni na samote pri rodinnom dome. Muž je presvedčený o tom, že ho odtiaľto niekto ukradol. Nešlo pritom o bežného koňa, tento žrebec bol výnimočný a Igorovi trvalo až 3 roky, kým ho našiel a kúpil.

"Svojimi vlastnosťami. Lebo bol úplne vhodný povahove k deťom. Je zložité nájsť takýto typ, lebo možno na Slovensku sú 2-3 alebo možno 5," vysvetľuje Igor. Už približne 15 rokov sa venuje hipoterapii a pomocou koní pomáha najmä zdravotne postihnutým deťom. V tomto prípade ide teda o obrovskú stratu, a to nielen pre neho.

Polícia v tomto prípade vedie dve konania. "V súvislosti s nehodou bolo začaté TS vo veci ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. A to z toho dôvodu, že pri dopravnej nehode sa zranili vodič aj spolujazdec. Obvinenie hrozí majiteľovi koňa.

"Som trestnoprávne zodpovedný za voľne pobehajúce zviera, ako majiteľ. Kým ma neoslobodí vyšetrovateľ a nedokáže sa, že odtiaľto toho koňa niekto ukradol," hovorí Igor. Prosí teda všetkých svedkov, ktorí by v tomto prípade mohli napomôcť k vyšetrovaniu a objasneniu krádeže. Myslí si, že kôň zlodejov vypadol z auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy