Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ladislav dobodal vlastnú manželku, za brutálny čin si odsedí dvadsať rokov za mrežami
Zdielať na

Ladislav dobodal vlastnú manželku, za brutálny čin si odsedí dvadsať rokov za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA / 20 rokov za mrežami. Takýto trest vymeral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici mužovi z južného Slovenska. Ten sa v lete minulého roku pokúsil zavraždiť manželku. Ženu zachránili susedia, ktorí počuli krik.

Od brutálneho činu ubehol rok, spomienky sú ale stále bolestivé. Pani Kristína, ktorá sa z ťažkých zranení doteraz lieči, sa neubránila slzám.

Na súde musela ako svedkyňa vypovedať o osudnom večeri, kedy ju v byte prepadol manžel Ladislav a dobodal nožom. Strach z neho má stále, no dokázala nabrať odvahu a opísať, ako jej cez hlavu prehodil župan a zaútočil.

"Išlo o pomstu partnera za to, že ho partnerka opustila a nevedel sa s tým zmieriť, tak preto sa ju pokúsil zabiť. Prežila len vďaka aktívnej obrane a rýchlej laickej aj lekárskej pomoci," uviedol prokurátor. 

Sledoval ju niekoľko týždňov pred samotným útokom. Okolo paneláku v Nových Zámkoch, kde žena po rozchode s mužom bývala, sa podľa svedkov pohyboval denno denne.

"Schoval sa do kúpelne, vyskočil na ňu, hodil jej mikinu cez hlavu, začal ju škrtiť, dával jej päste do tváre a začal bodať," opísal útok syn napadnutej ženy. 

Jej zúfalý krik počuli susedia a pribehli jej na pomoc. Útok nožom prežila iba zázrakom. "Má prebodnuté vedľa srdca kúsoček, môžeme byť radi, že to neschytalo srdce alebo pľúca," poznamenal syn napadnutej ženy. 

Obžalovaný Ladislav sa na súde bránil, vraj sa chcel so ženou iba porozprávať, no vymklo sa mu to spod kontroly. "Išiel tam, ublížil jej na zdraví, ale vraždiť nešiel," argumentoval Ladislavov obhajca Štefan Kočan. 

Súd ho uznal za vinného a vymeral mu 20-ročný trest. "Akceptujeme rozhodnutie súdu, súd takto rozhodol, odvoláme sa, uvidíme, čo bude na Najvyššom súde," dodal Štefan Kočan.

54-ročný muž, ktorý sa len nedávno prisťahoval zo severu na juh Slovenska k žene svojho života, ju nakoniec oň zrejme pripravil. Polícia obvinila 54-ročného Štefana zo závažného zločinu vraždy, ktorú v sobotu podvečer spáchal v obci Neded. Bližšie informácie má Drahu Dobrovicsová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy